Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nagodio se i veroučitelj diler, godinu dana kućnog zatvora

post-title


Istraga protiv osumnjičenih za trgovinu 27 kg skanka, zaplenjenih u Mrčajevcima. Zoran Marinković (43) je pristao da dobije godinu dana kućnog zatvora, a isti dogovor sa Tužilaštvom postigao je i sveštenik Milan Jordović.

[caption id="attachment_72022" align="aligncenter" width="620"] Svetlana i Ana Popadić navodno su organizovale transport droge / Foto Fejsbuk[/caption]

Bivši veroučitelj iz Požege Zoran Marinković (43), koga je nedavno policija uhapsila sa tovarom od 27 kilograma "skanka", pristao je na nagodbu sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku. Po toj odluci će mu biti izrečena kazna nošenja nanogvice u kućnom zatvoru u trajanju od jedne godine. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, isti dogovor, u zamenu za podatke o švercu droge iz Albanije, tražio je i sveštenik Milan Jordović (41), osumnjičen da je narkotike prevozio sa Marinkovićem.

Oni su u svojim izjavama pred tužiocem, Svetlanu (46) i njenu ćerku Anu Popadić (24) iz Lopaša kod Požege, označili kao glavne organizatorke šverca narkotika iz Albanije koji su zaplenjeni u Mrčajevcima. Ubrzo nakon toga i njih dve su se našle iza zatvorskih rešetaka. Određen im je pritvor do 30 dana, i pred tužiocem su se branile ćutanjem. Policija je, međutim, na tragu da odmota klupko organizovanog transporta droge do Srbije i njenog daljeg kretanja. Nezvanično saznajemo da su ova hapšenja samo deo velikog lanca koji vodi i do međunarodne, dobro organizovane, kriminalne grupe.

Prema našim saznanjima, Svetlana je bila "mozak" čitave operacije, ali su za policiju posebno bili šokantni podaci o životu uhapšenog veroučitelja. Navodno, u telefonu ovog Požežanina, koji je u trenutku hapšenja bio obučen u žensku odeću, pronađene su brojne SMS poruke koje svedoče o njegovim susretima sa velikim brojem Čačana koji su mu plaćali za - seks. Iz poruka se može zaključiti i za koju vrstu seksualnih usluga je bio specijalista. Izvor blizak istrazi kazuje nam da je među njegovim "klijentima" bilo "uglednijih" Čačana, ali i žitelja okolnih gradova.

Inače, nakon hapšenja Svetlane i Ane, policija je pretresla kuću, odnosno stan u kojima žive i u njima nisu pronađeni narkotici. Prema rečima njihovog advokata Slavka Petrića, koji će uložiti žalbu na određivanje pritvora, od njih je oduzeto oko 1.000 evra, a ne suma koja je navedena kad su uhapšene, kao i šest vozila, koja, kako kaže, nisu skupocena.

- Sve zajedno to ne košta više od 20.000 evra - navodi za "Novosti" advokat Petrić. - Detaljnim pregledom utvrđeno je da nijedno od njih nema ugrađen bunker. Inače, one nisu toliko imućne. Novosti, Vlade Ilić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar