Istraga protiv osumnjičenih za trgovinu 27 kg skanka, zaplenjenih u Mrčajevcima. Zoran Marinković (43) je pristao da dobije godinu dana kućnog zatvora, a isti dogovor sa Tužilaštvom postigao je i sveštenik Milan Jordović.

Svetlana i Ana Popadić navodno su organizovale transport droge / Foto Fejsbuk

Bivši veroučitelj iz Požege Zoran Marinković (43), koga je nedavno policija uhapsila sa tovarom od 27 kilograma “skanka”, pristao je na nagodbu sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku. Po toj odluci će mu biti izrečena kazna nošenja nanogvice u kućnom zatvoru u trajanju od jedne godine. Kako “Novosti” nezvanično saznaju, isti dogovor, u zamenu za podatke o švercu droge iz Albanije, tražio je i sveštenik Milan Jordović (41), osumnjičen da je narkotike prevozio sa Marinkovićem.

Oni su u svojim izjavama pred tužiocem, Svetlanu (46) i njenu ćerku Anu Popadić (24) iz Lopaša kod Požege, označili kao glavne organizatorke šverca narkotika iz Albanije koji su zaplenjeni u Mrčajevcima. Ubrzo nakon toga i njih dve su se našle iza zatvorskih rešetaka. Određen im je pritvor do 30 dana, i pred tužiocem su se branile ćutanjem. Policija je, međutim, na tragu da odmota klupko organizovanog transporta droge do Srbije i njenog daljeg kretanja. Nezvanično saznajemo da su ova hapšenja samo deo velikog lanca koji vodi i do međunarodne, dobro organizovane, kriminalne grupe.

Prema našim saznanjima, Svetlana je bila “mozak” čitave operacije, ali su za policiju posebno bili šokantni podaci o životu uhapšenog veroučitelja. Navodno, u telefonu ovog Požežanina, koji je u trenutku hapšenja bio obučen u žensku odeću, pronađene su brojne SMS poruke koje svedoče o njegovim susretima sa velikim brojem Čačana koji su mu plaćali za – seks. Iz poruka se može zaključiti i za koju vrstu seksualnih usluga je bio specijalista. Izvor blizak istrazi kazuje nam da je među njegovim “klijentima” bilo “uglednijih” Čačana, ali i žitelja okolnih gradova.

Inače, nakon hapšenja Svetlane i Ane, policija je pretresla kuću, odnosno stan u kojima žive i u njima nisu pronađeni narkotici. Prema rečima njihovog advokata Slavka Petrića, koji će uložiti žalbu na određivanje pritvora, od njih je oduzeto oko 1.000 evra, a ne suma koja je navedena kad su uhapšene, kao i šest vozila, koja, kako kaže, nisu skupocena.

– Sve zajedno to ne košta više od 20.000 evra – navodi za “Novosti” advokat Petrić. – Detaljnim pregledom utvrđeno je da nijedno od njih nema ugrađen bunker. Inače, one nisu toliko imućne.
Novosti, Vlade Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here