Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SAVET ZA JAVNI RED I MIR GRADA ČAČKA: Formirati monitoring centar i povećati broj školskih policajaca u Čačku

post-title


Povodom pronalaženja narkotika u dvorištu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, juče, 15. marta 2018. godine, na inicijativu gradonačelnika, održana je sednica Saveta za javni red i mir grada Čačka. Na sednici su doneti sledeći zaključci i predlozi:

- U saradnji sa Policijskom upravom Čačak i Školskom upravom finansirati otvaranje monitoring centra u Policijskoj upravi Čačak u kojem bi bili umreženi svi video nadzori osnovnih i srednjih škola iz kojeg će policijski službenici pratiti dešavanja u školama i neposrednom okruženju i pravovremeno reagovati.

- Da se u saradnji sa Školskom upravom intenziviraju predavanja učenicima i roditeljima o pogubnom uticaju droge kako na zdravlje, tako i na porodice zavisnika, s tim što će se na osnovu rezultata naučnih istraživanja dopuniti novim metodologijama u sprečavanju bolesti zavisnosti.

- Neophodno je povećati broj školskih policajaca, u skladu sa mogućnostima Policijske uprave.

U toku današnjeg dana, 16. marta 2018. godine, održana je još jedna sednica kojoj su, osim članova Saveta, prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola iz Čačka, načelnici Školske i Policijske uprave i predstavnici lokalne samouprave na kojoj su im predstavljeni zaključci i predlozi sa jučerašnje sednice Saveta.

Konstatovano je da informacije koje su objavljene u pojedinim sredstvima javnog informisanja nisu potpuno tačne. Droga je pronađena na prostoru Parka znanja, a ne u dvorištu Tehničke škole a da su zaposleni OŠ „Vuk Karadžić“ po hitnom postupku preduzeli sve aktivnosti u skladu sa procedurom i uz saradnju sa predstavnicima Policijske uprave u Čačku, koja preduzima sve mere na rasvetljavanju ovog slučaja.

Prisutni direktori osnovnih i srednjih škola su istakli izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom Čačak i lokalnom samoupravom. Na današnjoj sednici su definisani sledeći zaključci:

- Da škole dostave lokalnoj samoupravi izveštaje o stanju opreme za video nadzor i osvetljenje školskih dvorišta.

- Da se pristupi formiranju monitoring centra pri Policijskoj upravi Čačak, a na osnovu pozitivnih primera drugih lokalnih samouprava, pri čemu će Grad pružiti finansijsku podršku.

- Istaknut je veliki značaj i doprinos školskih policajaca pa je potrebno povećati njihov broj što će Policijska uprava Čačak, u skladu sa svojim mogućnostima, realizovati.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar