Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pogledajte kako Tunišanin u Čačku čas engleskog pretvori u igru i zabavu

post-title


Prvi put učenici viših razreda osnovne škole "Ratko Mitrović" u Čačku, imaju priliku da uče engleski jezik od stranca. Dvadesetpetogodišnji Tunišanin, student na međunarodnoj razmeni, časove organizuje uz igru i aktivnu konverzaciju.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/03/17/11586155/tunizanin-170318.mp4

Akrem je softver inženjer i engleski jezik mu je kao maternji. I ranije je putovao preko studentske razmene, ali ne u ovaj deo Evrope, a boravak u Čačku, kaže, veoma mu prija.

"Sviđa mi se hrana ovde, veoma je ukusna, a ljudi su ljubazni i gostoprimljivi. Nije toliko skupo kao u drugim evropskim zemljama", kaže softver inženjer iz Tunisa Akrem Ben Hamuda.

Akremovi časovi engleskog veoma su posećeni. Tri puta nedeljno na njima su učenici od petog do osmog razreda.

"Pričamo na engleskom o novim temama, kako nam je bilo tokom dana", kaže učenik petog razreda Andrija Savković.

Učenica petog razreda Maja Nikolić ističe da imaju mnogo različitih radionica i da se na svakom času igraju i nauče nešto novo.

"Moramo da se sporazumevamo na drugom jeziku koji je nama poznat onoliko koliko smo ga naučili i Akrem nam pomaže u tome", ističe učenik petog razreda Matija Vasiljević.

Direktor OŠ "Ratko Mitrović" u Čačku Đuro Ceranić kaže da su iskustva dobra, a deca zadovoljna.

"Deca upoznaju nešto novo, susreću se sa drugačijim kako mentalitetom tako i načinom rada i kulturom", objašnjava Ceranić.

Šest nedelja Tunišanin Akrem boraviće u Čačku. U Ajseku, međunarodnoj organizaciji za studenstku razmenu, imaju planove i za dolazak drugih stranih studenata. Kroz igru i aktivnu konverzaciju, Akremov čas brzo prolazi.

"Deca me uče srpski, objašnjavaju mi na engleskom, tako oni vežbaju i svoj engleski", dodaje Akrem. RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar