Jedna konferencija za medije, a dva lepa povoda. Tako bi se mogao opisati događaj koji se danas u 13 časova zbio u pres sali Gradskog stadiona. U društvu sportskog direktora i šefa stručnog štaba Vladimira Stanisavljevića su se pojavili novi koordinator mlađih selekcija Milan Jovanović i golobradi golman Mateja Maslarević koji je od juče i zvanično postao novi profesionalac u klubu.

”Veoma lepi povodi i drago mi je da nešto o čemu smo pričali pre par meseci kada sam se vratio u klub počinje da se realizuje. Znate dobro da nijedan ozbiljan klub ne može da funkcioniše bez prave baze, a to su svakako mlađe kategorije. Imamo želju da itekako unapredimo taj segment kluba pa mislim da smo povukli pravi potez. Milan Mrva Jovanović je upravo jedan od najuspešnijih izdanaka te Borčeve škole koji se posle bogate igračke karijere vratio u klub. S’obzirom na iskustvo, ljudske osobine i sav drugi kvalitet ne sumnjam da će u omladinskoj školi dovesti stvari na svoje mesto i da će Borac ponovo biti pravi rasadnik talenata. Ima punu podršku i već svojim prvim koracima je pokazao da je pravo rešenje za ovu veoma bitnu funkciju u klubu” – rekao je sportski direktor Stanisavljević i nastavio:

”S’druge strane pravo je zadovoljstvo predstaviti mladog i talentovanog golmana Mateju Maslarevića koji je juče potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa klubom. Njemu i njegovim roditeljima je bilo dovoljno pet minuta da se odazovu na naš poziv i dođu na stadion. Razgovor je trajao još kraće što jasno ilustruje koliko poverenje imaju u klub. Kada sam se vratio u Borac skrenuli su mi pažnju na njegov talenat i potencijal. Već je priključen prvom timu iako još sezonu i po ima pravo da nastupa za omladince. Želim mu da nastavi kako je počeo i da bude pravi primer svojim drugarimakojima je dres Borca takođe jedan od fudbalskih snova” – zaključio je Vladimir Stanisavljević.

Prisutnima se potom obratio novi koordinator mlađih selekcija Milan Mrva Jovanović.

”Zahvaljujem se na ukazanom poverenju rukovodstvu kluba. Nakon igračke karijere pun elana i motiva ulazim u svoju novu fudbalsku misiju. Ne treba posebno govoriti koliko je za jedan klub bitno da ima dobro organizovanu školu. To je ono što Borcu svakako nedostaje u ovom trenutku, jer dobro znamo kakav renome ima naša škola kroz decenije unazad. Moramo svi maksimalno da prionemo na posao i svakog dana da napravimo po barem jedan korak unapred. Uslovi za rad su neuporedivo bolji nego kada sam ja počinjao da se bavim fudbalom, pa to moramo maksimalno iskoristiti. Očekujem pravu saradnju i podršku od svih u klubu, a fudbalsku i sportsku javnost pozivam da na pravi način veruje u Borac za koji sam ubeđen da je na stazama povratka na pozicije koje zaslužuje. Ne želim mnogo da obećavam, ali uz ovakvu podršku od strane rukovodstva ne preostaje nam ništa drugo nego da časno, vredno i pošteno radimo, a onda sam ubeđen da rezultati neće izostati”.

Javnosti je danas predstavljen i novi član profesionalnog pogona. Osamnaestogodišnji Mateja Maslarević je juče zvanično stavio potpis na svoj prvi profesionalni ugovor sa FK Borac.

”To je svakako ispunjenje dečačkih snova, ali i nagrada za trud koji sam do sada uložio. Zahvalio bih se porodici, svim trenerima sa kojima sam radio i naravno brojnim saigračima. Svestan sam da se u fudbalu može postići uspeh jedino velikim radom i odricanjem. Ovim potezom klub je pokazao da veruje u mene i ne preostaje mi ništa drugo nego da marljivim radom i dobrim ponašanjem opravdam poverenje. Poručio bih mojim vršnjacima da veruju u uspeh, daju svakoga dana sve od sebe i onda mogu očekivati da im se ostvare snovi” – rekao je mladi talentovani golman koji se već nekoliko puta našao u protokolu prvog tima za utakmice Super lige.
FK Borac

1 KOMENTAR

  1. Kaze se profesionalni, a ne profesionalan
    Malo redigujte i lektorisite tekstove pre objavljivanja
    Nemojte da se blamirate 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here