Svakog proleća Bolonja je mesto okupljanja poslenika iz oblasti izdavaštva za decu i prilika za razmenu ideja i projekata.

Najprestižniji sajam dečjeg izdavaštva u Bolonji održava se ove godine 55. put i trajaće od 26. do 29. marta. Impozantna cifra od preko 26 hiljada prijavljenih posetilaca i preko 1200 izlagača iz 98 zemalja sveta, koji će predstavljati svoja izdanja u 6 sajamskih hala, dovoljan su razlog za ponos Pčelice što se peti put za redom nalazi u takvom društvu.

Pčelica će na sajmu u Bolonji i ove godine imati priliku da svojim starim, ali i novim partnerima predstavi deo svog izdavačkog programa namenjenog plasiranju na inostrano tržište. Među novim izdanjima koja Pčelica ističe u prvi plan su: četiri radne sveske za početno upoznavanje sa matematičkim pojmovima – Klub malih matematičara, dve slikovnice edicije U zamkama virtuelnog sveta, dva nova naslova iz serijala o Arčiju i Dori, Marija Terezija, jedina carica habzburške monarhije – novi naslov edicije Divovi prošlosti, ali i nekoliko celovitih izdanja Pčeličinih popularnih edicija, kao što su Prijatelji iz savane i Male knjige o velikim ljudima.

Uz sastanke sa najpoznatijim svetskim izdavačima literature za decu od kojih je Pčelica otkupila licence za mnoga svoja popularna izdanja, ovaj izdavač imaće priliku da svoja izdanja predstavi svojim starim partnerima iz Turske, Kine, Poljske, Slovenije, Bugarske, Italije, Češke, Islanda i drugih zemalja u kojima se već čitaju Pčeličina izdanja, ali i potencijalno novim iz Australije, Japana, Južne Koreje, Rusije, Litvanije, Španije, Gruzije, Velike Britanije, uz nadu za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i proširenje tržišta van granica naše zemlje, ali i Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here