Iako je proleće zvanično počelo pre dva dana utisak je kao da smo još uvek u sred zime. Gradski trg u Čačku 22. marta se zabeleo.

Temperatura u većem plusu očekuje se tek od srede, što će se zadržati desetak dana.

Hladni talas nad Srbijom odložio je pravi dolazak proleća, a zadržaće se još nekoliko dana, pa nas očekuju nešto niže temperature za ovo doba godine.

U toku večeri i noći padaće obilniji sneg. Pred početak vikenda očekivana jutarnja temperatura biće od minus šest na severu Vojvodine do jedan stepen na jugoistoku Srbije, dok će dnevna biti od minus jedan na jugu i zapadu, do plus četiri na severu zemlje. U Čačku će biti od minus dva do nule.

Duvaće slab i umeren vetar istočnih pravaca, u popodnevnim satima nešto jači, te ponegde može biti snežnih nanosa i smetova. U petak se nastavlja sneg, ali će do kraja dana na severu Srbije prestati.

– U subotu ujutru se u svim predelima zemlje očekuje prestanak padavina, tako da će za vikend biti promenljivo oblačno i malo toplije, ali će i dalje biti relativno hladno, s temperaturama ispod proseka. Poslednjeg dana vikenda s jugozapada stiže novo naoblačenje sa kišom, dok će sneg padati samo na planinama. Košava će jače, na jugu Banata čak s olujnim udarima – kaže ovaj meteorolog.

Sledeće sedmice nastavlja se porast temperature te će temperature biti primerenije kraju marta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here