Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PD "Kablar" organizuje tradicionalnu planinarsku akciju povodom 67 godina od osnivanja društva

post-title


Planinarsko društvo “Kablar“ će u subotu, 31. marta, povodom 67 godina od osnivanja društva, organizovati tradicionalnu planinarsku akciju, uspon na vrh Ovčara. Ovim povodom pozivaju se svi zainteresovani da se priključe planinarenju, druženju i obeležavanju Dana društva.

PLAN AKCIJE: DAN PD ,,KABLAR” - uspon na Ovčar (subota 31. mart)

Okupljanje učesnika od 08:00 do 08:30 ispred železničke stanice u Čačku. Polazak u 08:30 organizovanim prevozom. Otvaranje akcije na parkingu kod Matove česme u 09:00, kod manastira Preobraženje gde se učesnici mogu snabdeti pijaćom vodom. Kreće se Monaškom stazom ka manastiru Sv. Trojice i nakon pređenih 700m, laganim usponom, staza skreće levo i, sada uz nešto strmiji uspon, grebenom izlazi na asfaltni put koji vodi ka manastiru Sretenje - krivina kod krsta. Nastavak uspona grebenom do Koronjskog dola i dalje do vrha Ovčara (986m) sa potrebnim pauzama. Zadržavanje na vidikovcima sa kojih se, u slučaju lepog vremena, pruža lep pogled na čačansku kotlinu i vrhove Rudnika, Vujna, Bukovika, Ostrice, Jelice…. Silazak do manastira Sretenje, kraće zadržavanje. Silazak stazom do manastira Sv. Trojice odakle se, zavisno od vremenskih prilika, nastavlja do kampa u Ovčar Banji ili do manastira Preobraženje. Po dolasku u Ovčar Banju u centru će biti organizovan tradicionalni planinarski ručak za učesnike, kuvani pasulj I salata, po ceni od 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu.

Povratak u Čačak organizovanim prevozom oko 16:00 iz Ovčar Banje. Cena prevoza u oba smera je 200 din.

Dužina staze je oko 14 km uz ukupan uspon od oko 700 metara. Za učesnike slabije fizičke pripremljenosti predviđena je kraća staza dužine oko 5 km, uz visinsku razliku pri usponu od 400 m.

Raspored i karakteristike staza pogledajte OVDE.

NAPOMENE:

- Kako bismo akciju realizovali po predviđenom planu neophodno je da se učesnici opredele za varijantu koja odgovara njihovim fizičkim sposobnostima.

- Svi planinari na akciji učestvuju dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima. Kretanje na stazi je organizovano, sa našim vodičima. Svako samostalno kretanje, van ovog plana i predviđenog termina, je na sopstvenu odgovornost.

Mole se svi zainteresovani da učešće potvrde do četvrtka, 29. marta. Pozovite na kontakt telefone ili pošaljite e-mail na pdkablarcacak@gmail.com.

Kontakt za sve informacije i potvrdu učešća: Saša Barać 064 852 6048 i Mila Tomić 064 20 59 373.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar