Utorak i sreda su rezervisani za poslednje utakmice ligaškog dela Druge ABA lige. Poznati su putnici na fajnal-for u Čačku (3. i 4. april), ali daleko od toga da ova runda ne nosi takmičarski naboj.

U gradu na Moravi za titulu šampiona Druge ABA lige i plasman u viši rang takmičenja boriće se Borac, Vršac, Primorska i Krka.

Kada kažemo da ovo kolo ima takmičarski naboj, onda pre svega mislimo na meč između Krke i Borca. Ukoliko Borac pobedi, Slovenci će najverovatnije biti četvrti, pa će u polufinalu fajnal-fora ponovo odmeriti snage.

Čačane je pred završne borbe na premijernom takmičenju na Jadranu zadesio veliki peh jer se reprezentativac Ilija Đoković povredio.

“Njegova povreda nije naivne prirode i zahteva četiri nedelje mirovanja. Na njega nećemo moći da računamo na F4. U novonastaloj situaciji moraćemo da se mobilišemo, prestrojimo i maksimalno iskoristimo postojeći potencijal kako bismo u narednom periodu izvojevali najbolje moguće rezultate. Što se tiče utakmice protiv Krke ništa se bitno ne menja u našim planovima, igramo da pobedimo. Ne želimo da otkrijemo sve adute jer je moguće da nam oni budu rivali u polufinalu fajnal-fora. Iskoristićemo utakmcu da se prilagodimo trenutnoj situaciji, jer smo ostali bez izuzetno važnog igrača”, kazao je Raško Bojić, trener Borca.

Meč između Krke i Borca na programu je u utorak uveče od 18 sati.

Druga dva srpska tima, Vršac i Dinamik, mečeve će odigrati u sredu uveče. Dinamik će na svom terenu od 20 sati dočekati Rogašku, a Vršac je od 20:30 gost Splita.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here