Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PAREZANOVIĆ: Ne mogu se političke bitke voditi preko Zračka!

post-title


Saopštenje Marka Parezanovića, narodnog poslanika i poverenika Srpske napredne stranke u Čačku, koje prenosimo u celosti:

Političke borbe, pozicioniranje na političkoj sceni grada i svi drugi lični sukobi se ne mogu voditi preko Zračka, ustanove koja vodi brigu o najosetljivijim kategorijama društva.

To važi za sve, od opozicije preko vlasti do zaposlenih. Opozicije koju ne zanima Vesna Tomljanović, već kako da različite stavove u SPS-u iskoristi da ugrozi skupštinsku većinu i proglase svoju pobedu. Zato su došli na glasanje iako nikada ne dolaze i to kako kažu iz principa. Sada im navodno odgovara kandidat van kolektiva, a kada je ministar prosvete u Prehrambeno ugostiteljskoj školi postavio VD direktora van ustanove slušali smo danima kako to nije logično. Iako se radilo o osobi koja ima vrhunske stručne i moralne karakteristike mesecima je bila razvlačena po medijima. Na kraju joj se Boško Obradović izvinjavao za sve laži koje je izneo o njoj za skupštinskom govornicom.

Ne može Zračak biti ni moneta za potkusurivanje u međusobnim nerazumevanjima u okviru SPS-a, jer je prilično jasno da pojedinci podržavaju određenog kandidata da bi kontrirali Nemanji Trnavcu i tako pokazali da su oni jača "struja" u SPS-u.

Isto kao što pojedini zaposleni u Zračku koji su imali uticaj na rad UO, podržavaju jednog kandidata samo zato što su u lošim odnosima sa onim drugim koji je imao značajnu podršku u kolektivu i među roditeljima korisnika.

I svi oni zajedno su samo iskoristili Vesnu Tomljanović (koja je po mom dubokom uverenju sasvim korektna osoba) za svoje sitne interese i lične ratove. Izbor direktora Zračka sveo se na obaranje ruku političkih oponenata i klasično političko pozicioniranje. U tako nezdravoj atmosferi smatram da su odbornici postupili dobro i na skupštinskoj većini i rukovodstvu grada je da izabere rešenje koje neće dodatno deliti zaposlene.

Ako neko ima pravne nedoumice neka se obrati stručnim službama i nadležnim organima. Samo nemojte da izmišljate da su deca u ustanovi ugrožena, jer ustanova funkcioniše normalno. I kada kritikujete, setite se barem ponekad da je država pre 5 godina izgradila ovu ustanovu, da danas gradi novu fiskulturnu salu, da je grad oslobodio roditelje plaćanja naknade za boravak dece. Voleo bih da mi neko kaže koji grad u Srbiji ima ovakve uslove za boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju? Uveren sam da ovakvu infrastrukturu i pažnju nemaju ni mnogi gradovi u zapadnoj Evropi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar