Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Ljiga, danas će biti probijena najduži tunel Brančić, dužine 990 metara.

Deonica Lajkovac – Ljig je duga 24 kilometra, a radove izvodi kineska kompanija “Shandong Hi-speed Group”.

“Građevinska sezona nije prestajala i na mostovima i tunelima radilo se 24 časa. Tunel Brančić je najduži tunel na Koridoru 11, dug gotovo kilometar. To je završni deo najtežeg dela deonice i verujem da cemo na kraju leta imati 104 kilometra od Obrenovca do Preljina”, rekla je ministarka saobraćaja, građavinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović za RTS.

Probijanju tunela prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koridor 11 gradi se po deonicama, od kojih je u saobraćaj za sada puštena samo ona od Ljiga do Preljine, duga 40 kilometara.

Još jedan deonica je završena, ali nije puštena u saobraćaj. Reč je o deonici Ub-Lajkovac od 12 kilometara, koja je završena još 2014. ali nema spoj ni sa jedne strane, pa se za njeno puštanje čeka završetak prethodne deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Te dve deonice radi kineska kompanija Šandong, a rok za njihov završetak nekoliko puta je pomeran jer izvođač kasni. To je u više navrata potvrdila i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ukupno su dugačke 50 kilometara, Obrenovac-Ub duga je 26 kilometara a Lajkovac-Ljig 24 kilometara.

Osim njih, počela je i izgradnja deonice Surčin-Obrenovac, duge 17 kilometara, koji radi druga kineska kompnija – CCCC i čiji se završetak očekuje karjem sledeće godine.

Kako izgleda izgradnja na deonici od Obrenovca do Ljiga, pogledajte u snimku koji je na Youtube objavio www.gradjevinskiforum.rs:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here