Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Vladimir Stanisavljević tipuje za lečenje Stefana Lazića, pionira Borca

post-title


Mozzartova plemenita tipovanja ovoga puta moraju biti apostrofirana u prvom licu uz Vladimira Stanisavljevića, trenera, ujedno i sportskog direktora FK Borac iz Čačka! Zašto u prvom licu, neka kaže Vladimir, uz uvodnu fusnotu u kojoj stoji MOZZART kvota 32.49, odnosno potencijalni dobitak od 324.900 dinara, za tiket s pet odigranih parova.

„Tipujem za Stefana Lazića, našeg pionira, momka kome je Borac sve, koji je ujedno za naš klub sve. Nema prevelike kvote za njegovu sutrašnjicu“, tako kaže Vladimir.

Stefan Lazić je operisan u petak na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica”. O tome nas je informisao otac mladog fudbalera koji je neprekidno uz svog sina, angažujući se u pronalaženju što boljeg rešenja. Rekao nam je Duško da je klinika u Bolonji najbolje rešenje, te da mu je u organizaciji lečenja u Italiji čistog srca pomogao i NURDOR, s kojim ukoliko pratite dešavanja u “Humanitarnom tiketu” kompanija MOZZART ima izuzetnu saradnju već duže vremena.

Situacija sa Stefanovim lečenjem menjala se iz časa u čas. Bolonja je bila čekirana, a onda se pojavio doktor Aleksandar Đorđević, načelnik Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica”, uložio sav trud i Stefanovom ocu ponudio najbolje moguće rešenje. Tako je to, kada ima sreće u činjeničnoj nesreći, ali to nikako ne znači da će biti lako! Tek sledi duga i naporna borba za oporavak mladog fudbalera.

Podsetimo se da je Stefanova opaka bolest potvrđena nakon preloma potkolenice 2017, kada je golgeter Borca sa preko 200 golova u svojoj konkurenciji bio na probi u Crvenoj zvezdi. Pomenuti prelom potkolenice Stefanu je raspršio dečačake fudbalske snove, a pomenuta, i pod znake navoda stavljena sreća odnosi se na prostu činjenicu: “šta bi bilo da je sve ostalo na nalazima i biopsiji obavljenoj godinu dana ranije, odnosno da nije doživeo povredu”?

Prvobitnim nalazom iz 2016. je ustanovljeno da Stefan Lazić ne boluje od malignog oboljenja, pa je i lečenje s tim u vezi bilo neadekvatno situaciji koju on i njegovi bližnji preživljavaju u ovom momentu.

Stefanova porodica i FK Borac iz Čačka odavno su uputili apel za pomoć…

Od sutra, pa do kraja sledeće sedmice, biće organizovano nekoliko humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja novčane pomoći za lečenje četrnaestogodišnjeg fudbalera Borca Stefana Lazića. Žurku u “Fabrikafeu”, koncert u Domu kulture i Humanitarnu nedelju sporta organizuju studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka i Alternativna studentska organizacija.

Takođe, revijalnu utakmicu odigraće pioniri Borca i Zvezde u sredu u 12:00 sati na terenu s veštačkom travom Gradskog stadiona u Čačku.

Pređimo na MOZZART parove, a zatim i na priču sa našim plemenitim gostom.

Vladimir je humanitarno tipovanje započeo sa Ostrva, ARSENAL – STOUK i ČELSI – TOTENHEM. Stouk se bori za opstanak u društvu najboljih, Tobdžije za izlazak u Evropu. Međusobni skor je 12:3:6. U derbi Plavci ulaze sa pet poena deficita. Čelsi je dobio svoj poslednji meč, Totenhem je savladao svoja dva poslednja rivala. Istorija je na strani domaćih 30:19:6. “Na duelu Arsenala igram kombinaciju 1&2-3, a na Čelsi čistu jedinicu”.

Trener Borca prešao je u Bundesligu, VERDER – AJNTRAHT. Tim iz Frankfurta ima izglede da ugrozi Dortmund i Šalke, dok je Verder u naletu, nije izgubio četiri meča. Međusobni skor je približan 15:10:14. “Dupla šansa, X2”.

Za kraj nedeljnog dobrotvornog listića još dve jače lige iz Evrope. Prvo Španija, ATLETIKO – DEPORTIVO. Jorgandžije su između lidera Barse i Reala. La Korunja juri opstanak u Primeri. Nakon tri pobede Atletiko je poražen od Viljareala. Gosti su na poslednjem duelu uzeli bod. “Biće tesno, ali igram jedinicu uz dva do tri gola”.

LION – TULUZ iz Francuske za kraj. Oba kluba su na četvrtom mestu, Olimpik od čelne pozicije, rivali od poslednjeg mesta. Tuluz je uknjižio bod u poslednjem meču, Lion je pobedio Marselj u gostima. Na poslednjih pet međusobnih okršaja uvek je dolazilo tri I više golova. “Da poslušamo statistiku kad su golovi u pitanju, 3+”.

Upoznajmo bliže i našeg današnjeg gosta, uz odgovore na par pitanja koja se jednostavno nameću. Koji trenerski kalibar probija špalir u plej - autu Superlige Srbije?

Milorad Kosanović, kao iz topa su ispalili Čačani prošle godine, i nisu pogrešili. Pošto su se Zebre nakon odlaska Igora Spasića i ove sezone ponovo našle pred identičnom metom, trebalo je ponovo ciljati na isti uspeh, pa Ivan Stevanović, direktor FK Borac, i predsednik UO, Predrag Teofilović ponovo uperiše prst, pa rekoše:

“Sportski direktor Vladimir Stanisavljević, nema dileme! Odlično je vodio Borac prošle godine u prelaznom periodu, kada je baklju od Dodića preuzeo Kosanović“...

Sportski direktor na ovaj način postade i šef struke, koji se trenažnim poslom od 2005. godine bavio u FK Slobodi iz Čačka, a zatim i u dobro nam znanom Poletu iz Ljubića, objedinjujući više sportskih funkcija odjednom. A onda na red dođe i PRO licenca, a s njom i Superliga. Izazov veliki, reklo bi se preveliki za zvučna imena srpskog fudbala koja od vatrogasnih obaveza i borbe za opstanak beže po difoltu. Vladimir nije pobegao, a sada je tu gde je, uz obaveznu konstataciju da je Borcu s njim na čelu stručnog štaba napokon krenulo. Nada se Vladimir da će i Stefanu Laziću napokon svanuti pa kaže:

„Stefan nije samo naš igrač, dete ovog grada, koje zaslužuje bezbrižne dane. Da ozdravi, moramo mu svi pomoći. Borac je igrao, i igra za njega, a ja moram da vas obavestim još o nečemu. Zahvaljujem se bivšim fudbalerima Borca i Poleta, momcima koji sada žive i rade u Americi, a smogli su snage i odlučili, pa prikupili sredstva za lečenje našeg drugara u dalekom svetu. Hvala im u moje, i ime kluba čiji grb s ponosom nosimo i Stefan i ja“, kaže za MOZZART Sport Vladimir Stanisavljević i u fusnoti dodaje da će pioniri Crvene zvezde koja takođe pomaže pri lečenju pionira sa Morave odigrati humanitarni turnir za Stefanovo zdravlje. Bravo i za njih!

RAČUNI ZA UPLATU POMOĆI ZA STEFANA LAZIĆA

SBERBANK: 285210512000017080.

INSTRUKCIJE ZA DEVIZNU UPLATU:

56a: Intermediary bank: SABRSI2X SBERBANK BANKA D.D. LJUBLJANA, SLOVENIA

57A: Account with institution: SABRRSBG SBERBANK SRBIJA AD BEOGRAD, SERBIA

59: Beneficiary customer: RS35285210604000436193 DUŠKO(RADISAV) LAZIĆ GRADSKO ŠETALISTE 049

Sve te podatke zna i Vladimir Stanisavljević, koji aktivno učestvuje u akcijama pomoći mladom fudbaleru. Rezultati rada na prikupljanju sredstava već su uveliko vidljivi, jer Borac nije gubio vreme, a ni grad. Humani ljudi, pre svega iz Čačka, Beograda, pa i drugih gradova su u konstantnoj akciji, jer ako je Stefan već do sada dao 200 golova, ljudi dobrog srca će mu pomoći da postigne i 201, najvažniji u životu… Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Miloš Milić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar