Nemačka kompanija „Vorwerk Autotec“ zainteresovana je da u Čačku otvori kompaniju za proizvodnju cevi i zaptivača za auto industriju, uključujući i centar za testiranje, saznaje portal “Reflektor”.

Foto: spitzlicht.de

Grad je 09. marta dobio Pismo o namerama od strane nemačke kompanije, kojim je potvrđeno da je Čačak izabran za grad u kome će biti otvorena fabrika.

Planirano je da novoizgrađena fabrika bude površine oko 40.000 metara kvadratnih u prvoj fazi, a da u završnoj fazi bude površine oko 65.000 metara kvadratnih i da se u periodu od šest godina zaposli 1.000 radnika.

Lokacija koja je izabrana od strane nemačke kompanije nalazi se u Poslovno-proizvodnoj zoni u Preljini (katastarska parcela broj 2138/1).

Članovi Gradskog veća na sutrašnjoj sednici bi trebalo da donesu Zaključak o pokretanju inicijative za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta.

Kako je u pitanju investicioni projekat kojim se unapređuje lokalni ekonomski razvoj u gradu, a čijom realizacijom bi se zaposlilo 1.000 radnika, Uprava grada je spremna da navedeno zemljište otuđi bez naknade ukoliko Elaborat o opravdanosti pokaže da za to postoje opravdani uslovi.
Reflektor

2 KOMENTARA

  1. to je sigurno obezbedio Grujović, načelnik ler-a u Čačku? Taj ne ume baš ništa. Smenjuj ga Milune, svi nam se smeju zbog njega

  2. Sjajna vest!! Jos samo da se zaposle kvalitetnih kadrovi a ne SNS clanovi kao u Slobodi..
    Ali, ovo je privatna firma pa CE svakako biti neka selekcija I testiranje.. ne verujem da to SNS clanovi mogu da prodju

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here