Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



POSAO ZA 1.000 ČAČANA: Gradonačelnik Todorović potvrdio dolazak Nemačke kompanije u Čačak

post-title


Proizvođač rezervnih delova za auto industriju, odlučio izgradi pogon koji će zaposliti 1.000 radnika u industrijskoj zoni u Preljini, rekao je gradonačelnik Čačka

Nemačka kompanija Forvek Autotek, veliki proizvođač rezervnih delova za auto industriju, odlučila je da u Čačku izgradi pogon koji će zaposliti 1.000 radnika, a prostira će se na oko šest hektara u industrijskoj zoni u Preljini, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Poznati investitor u privrednoj zoni u Preljini doneo je odluku da Čačak investirati nešto manje od 50 miliona evra. Plan je da se u narednih šest godina razvije na 65.000 metara kvadratnih zatvorenog halskog proizvodnog prostora, a samo ove godine biće izgrađeno preko 40.000”, rekao je Todorović.

Dodao je da pored proizvodnog prostora biće tu i centar za testiranje, dok će se edukacija radnika obavljati u Nemačkoj i Poljskoj.

„Porodična firma Forvek Autotek je iz nemačkog grada Vupertala i postoji već 200 godina. Veliki je dobavljač i proizvođač za auto industriju, pre svega za Audi, Dajmer-Klajser, Folksvagen, BMV, Porše, Bentli i ostale”, kazao je Todorović.

Prema njegovima rečima, početak pregovora sa ovom nemačkom firmom započeo je još prošle godine, u mandatu predsednika Vlade Srbije, Aleksandar Vučić i nastavio kao predsednik RS kada je ih je i uspešno završio na zadovoljstvo svih a pogotovu stanovnika Moravičkog okruga.

„Jedan od parametara koji je bio presudan i u koji se uverili i predstavnici nemačke kompanije, jeste mogućnost da im pružimo kvalifikovanu radnu snagu, a velika prednost bio je i auto-put. Izgradnjom ove fabrike otvaramo i veliko poglavlje u industrijalizaciji i razvoju Moravičkog okruga i centralne Srbije uopšte”, navodi Todorović dodajući da se neće stati samo na ugovoru sa ovim investitorom, već da će se pregovori nastaviti i sa drugima. Politika/Tanjug



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar