Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prelomljeno u Čačku: Jovica Arsić vodi Borac

post-title


Novi strateg Čačana juče tokom dana bio na pregovorima sa rukovodsvom kluba koji su, nezvanično, okončani dogovorom.

[caption id="attachment_73067" align="aligncenter" width="770"] foto: MN Press[/caption]

Čačanski Borac je nakon odluke Raška Bojića da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba brzinski reagovao. Kontaktirao je sa više slobodnih trenera, a kako nezvanično saznajemo i presekao. Novi strateg Čačana koji će na klupi zameniti Bojića biće Jovica Arsić.

Arsić je u Srbiji trenirao Zdravlje, sa kojim se svojevremeno posebno istakao i dokazao, Lavove 063 i Vojvodinu. Vodio je i klub u Ukrajini, a bio je i u bugarskom košarkaškom klubu Lukojl od 2009. do kraja 2011. godine, a potom ponovo u sezoni 2014/15.

Od 2007. do 2009. godine bio je selektor košarkaške reprezentacije Makedonije (postavljen 26. juna 2007) i vodio je tim na Eurobasketu 2009.

Arsić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije kao pomoćni trener Svetislavu Pešiću u Istanbulu 2001. godine osvojio zlato, a sa Zdravljem igrao finale Kupa SR Jugoslavije 2000. godine. Kao selektor odveo je reprezentaciju Makedonije na Evropsko prvenstvo, a sa Lukojlom je dva puta bio šampion Bugarske.

Znamo da je Jovica Arsić juče tokom dana boravio u Čačku na razgovorima koji su, nezvanično, okončani dogovorom.

Nešto ranije, predsednik Borca Predrag Peca Pantović najavio je da klub mora imati novog stratega do srede, kad je zakazan prvi trening prvog tima nakon Uskrsa. Takođe, Pantović je za MOZZART Sport kazao da Borac, kroz Superligu, mora obezbediti novo učešće u ABA 2 takmičenju i da će klub, u dogovoru sa novim šefom, angažovati pojačanja za završnicu sezone. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar