Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Jovica Arsić: Poštujem Borac i njegovu istoriju

post-title


Novi kormilar čačanskog Borca potpisao ugovor do kraja sezone, i odradio prvi trening.

Posle Rašaka Bojića, Jovica Arsić! Ciljevi isti, samo trener novi… ABA 2 liga i dalje je prvi pik čačanskih majstora igre pod obručima. Na to tipuje i novi strateg koji je odradio prvi trening, a za Mozzart pojašnjava zašto je došao u Čačak… “Imam poštovanje prema istoriji i renomeu Borca”!

Čačanski Borac je nakon odluke Raška Bojića da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba brzinski reagovao i odlučio se da novi strateg bude Jovica Arsić. Novi trener kluba iz grada kraljice igara u Srbiji je trenirao Zdravlje, sa kojim se svojevremeno posebno istakao i dokazao, zatim Lavove 063 i Vojvodinu. Vodio je klub Čerkaski u Ukrajini, a bio je i u bugarskom košarkaškom klubu Lukojl od 2009. do kraja 2011. godine, a potom ponovo u sezoni 2014/15. Od 2007. do 2009. godine bio je selektor košarkaške reprezentacije Makedonije (postavljen 26. juna 2007. godine) i vodio je tim na Eurobasketu 2009.

Jovica Arsić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije kao pomoćni trener Svetislavu Pešiću u Istanbulu 2001. godine osvojio zlato, a sa Zdravljem igrao finale Kupa SR Jugoslavije 2000. godine. Kao selektor odveo je reprezentaciju Makedonije na Evropsko prvenstvo, a sa Lukojlom je dva puta bio šampion Bugarske.

Na pitanje zašto je prihvatio ponudu čelnih ljudi Borca Jovica Arsić je izjavio da su renome kluba i neverovatna čačanska publika doneli prevagu. ,,Prosto rečeno, Čačak je košarkaški grad. Imam pozitivne emocije u vezi ovog grada, i poštovanje prema istoriji i renomeu Borca. Takođe, imao sam priliku da vidim i osetim kakvu atmosferu čačanska publika pravi u košarkaškom hramu kraj Morave. Zaista neverovatno”.

Što se tiče ugovora, Arsić kaže da je potpisan do kraja sezone. ,,Nadam se da će saradnja sa Borcem biti uspešna. Ugovor je potpisan do kraja ove sezone. Najvažnije je odraditi posao kako treba, na opšte zadovoljstvo, pa ako čelnici kluba budu zadovoljni mojim radom, lako ćemo se dogovoriti o produžetku saradnje”.

Strateg Borca je zadovoljan timom koji mu je na raspolaganju, za koji ima samo reči hvale. ,,Ekipa koju sam preuzeo ima potencijal, i ove sezone je napravila zaista impresivne rezultate. Splet nesrećnih okolnosti i povrede važnih igrača doveli su do toga da ne bude osvojen F4 ABA 2 lige. Međutim, smatram da sezona nije izgubljena, i da se preko Superlige može ponovo izboriti ABA 2”.

Novi šef struke čačanske ekipe naglašava da će borba za ABA 2 biti primarni cilj u Super ligi. ,,Podrazumeva se da je ABA 2 imperativ. Bilo bi šteta da ceo projekat propadne. U klubu se dobro radi, postoji veliki potenijal, i samo ga treba iskoristiti na pravi način“.

Vatreno krštenje na klupi Borca Arsić će imati u sredu 18. aprila, kada će Čačani u okviru Superlige dočekati ekipu Zlatibora iz Čajetine. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin i Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar