Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prvi raport Kutlešića i Radulovića: Borac je institucija, a Superliga izazov

post-title


Novajlije u dresu tima s Morave motivisane izazovima u dresu koji obavezuje

Prve izjave novajlija u dresu Borca, Dušana Kutlešića i Aleksandra Radulovića ohrabruju navijače kluba koji je nedavno izgubio bitku sa Krkom. Titula ABA 2 lige im je izmakla, ali tu je Superliga… Novi irači će je proći, i pokušati da ostvare timske ciljeve, sa ugovorima parafiranim do kraja sezone. To su vesti iz grada kraljice igara, a prve izjave novih košarkaša veoma optimistične. Njih grb i dres Borca obavezuju, a adrenalin zbog bitnih utakmica koje su pred vratima tera na akciju, zajedno s novi trenerom, Arsićem...

,,Kada se završila KLS i ABA 2 liga izrodili su se veliki problemi u Vršcu, tako da sam odlučio da napustim klub. Odluka je pala da karijeru nastavim u sastavu iz Čačka, jer je njegova ponuda bila najkonkretnija. Takođe, smatram da je Borac institucija srpske košarke i najbolji tim u zapadnoj Srbiji. Ugovor je potpisan do kraja ove sezone“, reči su košarkaša Borca.

Bek čačanske ekipe izjavio je da ima lepo mišljenje o novim saigračima. ,,Poznajem mnoge igrače Borca, sa nekima sam nastupao u istim klubovima, a sa pojedinima u mlađim reprezentativnim kategorijama. Moram da naglasim da imam izuzeztno lepo mišljenje o svima u klubu“, jasan je Kutlešić. Uzgred, Dušan Kutlešić je rođen u Užicu, ima 24 godine, a karijeru je započeo u Slobodi. Pored tima u kome je ponikao, nastupao je za Metalac, FMP, a ove sezone branio je boje Vršca, sa kojim je učestvovao u ABA 2 ligi. Pored mladog Užičanina, za Borac će do kraja sezone nastupati i prekaljeni Aleksandar Radulović. On napominje da kod njega dugo postoji želja da obuče dres tima iz grada kraj Morave. ,,I prošle sezone postojala je kombinacija da zaigram za Borac, ali na žalost do realizacije nije došlo. Davnašnja želja mi se ipak ispunila. Došao sam kao slobodan igrač i na obostrano zadovoljstvo je uspostavljena saradnja do kraja sezone, sa opcijom produžetka iste“, izjavio je Radulović. Naravno, Aleksandar Radulović ima samo reči hvale za novi tim. ,,Borac je odlična ekipa, skup sjajnih pojedinaca. Priznajem, ostaje žal za neiskorišćenom prilikom na F4 ABA 2 lige. Krka je sve uspela da iznenadi. Na nama ostaje da u Superligi damo sve od sebe da popravimo utisak i izborimo igranje u ABA 2 i sledeće sezone“, napominje novi plejmejker Borca.

Iskusni organizator igre naglašava da je imao priliku da sarađuje sa trenerom Arsićem, tako da ne sumnja da će se brzo uklopiti. ,,Sa trenerom Jovicom Arsićem sam sarađivao u mlađim reprezentativnim kategorijama, tačnije u juniorima, tako da mi je dobro poznat njegov način rada. Izuzetno ga cenim i poštujem, i računam da ću se brzo uklopiti u novu sredinu“, zaključio je Radulović.

U svojoj bogatoj karijeri Aleksandar Radulović je nastupao za veliki broj domaćih i stranih klubova. Najviše se istakao u dresu Mašinca i Dinamika. Ove sezone igrao je za Teodo iz Tivta, sa kojim je osetio žar igranja u ABA 2 ligi. Mozzart sport, Đurđe Mečanin i Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar