Protiv sveštenika Milana Jordovića iz Požege vodi se crkvenosudski postupak. Demantovano da s nanogvicom proizvodi suvenire. Od 1. marta nije mu dozvoljeno da obavlja bilo kakvu crkvenu dužnost.

Svešteniku Milanu Jordoviću (41), iz Požege, koji je zajedno sa bivšim veroučiteljem i sugrađaninom Zoranom Marinkovićem (43), krajem februara, uhapšen u selu Mrčajevci kod Čačka s tovarom od čak 27 kilograma skanka skrivenim u prepravljenom bunkeru automobila, od 1. marta nije dozvoljeno da obavlja bilo kakvu crkvenu dužnost i službu. Ovo nam je pisanim putem potvrđeno u sedištu Eparhije žičke u Kraljevu, pod čijom je nadležnošću Arhijerejsko namesništvo požeško-ariljsko, odnosno crkvena opština Požega u kojoj je protonamesnik Milan Jordović obavljao službu.

– Bivši paroh Milan Jordović pod zabranom je sveštenosluženja od 1. marta ove godine, pa samim tim ne obavlja nikakvu dužnost. Tako će biti sve do okončanja crkvenosudskog postupka, koji je u toku – u svom kratkom odgovoru naveo je protosinđel Sava, sekretar episkopa žičkog Justina.

Sa druge strane, za ovu dvojicu Požežana sudski postupak pred “svetovnim” sudom je završen, i obojica, posle nagodbe sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku, nose nanogvicu. Tu kaznu, koja podrazumeva kućni pritvor, izdržavaće godinu dana. Ovom kaznom, međutim, nije zabranjeno pravo na rad, ali u kućnim uslovima. Tako je požeškom kotlinom poslednjih dana provejavala priča da je Jordović već uspeo da nađe drugi posao, odnosno da se bavi izradom suvenira za jednu ovdašnju poznatu firmu.

– To nije tačno, taj čovek nije zaposlen u našem preduzeću. Znam o kome se radi, ali on kod nas nije radno angažovan – ponavljao nam je vlasnik te firme iz Požege.

RETKO SE VIĐA SA KOMŠIJAMA

Komšije i poznanici Jordovića su nam rekli da ga retko viđaju, kao i da on očigledno izbegava bilo kakav kontakt sa njima. Mnogi od njih su želeli da ga posete u njegovom domu, ali su, kako kažu, odustali od toga, jer su čuli da njihov nekadašnji omiljeni sveštenik nije raspoložen za priču.

Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here