Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ČAČAK: Građani čistili priobalje Morave (VIDEO)

post-title


Meštani naselja čačanskog naselja Košutnjak organizovali su akciju uređenja i čišćenja priobalja Zapadne Morave.

Samo ove kamene stepenice koje vode do nekadašnje plaže ostale su iz vremena kada su se tokom leta ovde okupljali brojni kupači."Skakaonica" je zapravo uvala. Meštani Košutnjaka prvo su to mesto očistili.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/04/16/11655086/uredjenje-reke-160418.mp4

"Bila je u korovu, zarasla, nije se ni videla", kaže Vladimir Grujović, organizator akcije. "Uspeli smo da taj korov očistimo, ostalo je još da se ona ulepša, nadamo se da ćemo i to uspeti da uradimo. Uredićemo i ovaj deo iznad skakaonice da ljudi mogu da dođu da sednu na klupu i da gledaju u reku."

"Područje iza nas je bilo u lošem stanju mi smo se odlučili da to uredimo", ističe Goran Javorac, meštanin Košutnjaka, "i građani iz ovog dela grada su se masovno odazvali."

Obala na ovom delu toka reke, zarasla je u visoko i gusto rastinje. Zbog toga su velike i teške, isečene grane, na obalu izvlačili samo najsnažniji. Akciju meštana podržala je i gradska uprava.

"Grad Čačak je ovu mesnu zajednicu pomogao nabavkom opreme neophodne za ovakve radove, oni su uredili područje pored reke Zapadne Morave", ističe pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović. "Stvorili su neke preduslove da grad sa nekim dodatnim aktivnostima preko svojih komunalnih preduzeća od ovog prostora napravi prelepo izletište za građane Čačka kao što je to nekad bilo."

Naselje Košutnjak je u neposrednoj blizini reke i uz sam zaštitni bedem. Meštani ga redovno kose, a čišćenje i uređenje kako kažu i tog prostora u planu je sledećih okupljanja. RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar