Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Guča kakvu do sada niste videli

post-title


Udruženje „Omladina Dragačeva“ i Biblioteka opštine Lučani u Guči, uz podršku udruženja „Ugostitelja“ iz Guče, organizuju 28. i 29. aprila kulturno-umetničku manifestaciju „Dani kulture u Guči“.

Na ovom jedinstvenom događaju posetioce očekuju pozorišne predstave, poezija, filmska umetnost, likovne radionice, književne tribine, muzički koncerti dok će se kao specijalni gost festivala pojaviti naš proslavljeni dramski umetnik Tihomir Stanić.

Ideja za organizaciju jedne ovakve manifestacije nastala je kao potreba da se organizuje događaj koji će poslati jasnu poruku da Guča nije samo Sabor trubača, već da je mesto koje ima i dosta talentovane omladine u različitim oblastima stvaralaštva, prepune inovativnih ideja, koje mogu da podignu kulturnu svest u Guči i okolini.

„Omladina Dragačeva“ je prvenstveno nastala kao spontana skupina mladih ljudi, koji su najpre u Guči oragnizovali nekoliko istorijskih tribina, zatim poetskih i književnih večeri, računajući i poetsko veče u Kući Đure Jakšića u Beogradu, u decembru 2017. godine. Da bi se u februaru ove godine i zvanično registrovala kao udruženje u Agenciji za privredne registre Republike Srbije.

Dani kulture u Guče, organizuju se pod sloganom BUĐENJE. Omladina se mora probuditi, Guča mora oživeti!

Takođe nije slučajno što se ovaj festival dešava baš u proleće te je kao simbol manifestacije uzeta LASTA, simbolično nazvana DANIca, kao autentičan vesnik proleća.

Znamo da jedna lasta ne čini proleće. Takođe smo svesni da ni ova naša jedna možda neće doneti “proleće” na kulturnoj sceni našeg kraja.

Ali jedna lasta uvek mora da bude prva!

Vidimo se 28. i 29. aprila u nekoj novoj Guči! Ulaz je besplatan.

Pogledajte najavu festivala: https://www.youtube.com/watch?v=_k0_nbQoNwg


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar