Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliko interesovanje studenata FTN za dobrovoljno davalaštvo krvi

post-title


Na Fakultetu tehničkih nauka organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Prema oceni predstavnika Zavoda za transfuziju krvi u Čačku i ovoga puta studenti su dobrim odzivom još jednom potvrdili da se prema broju učesnika u dobrovoljnom davalaštvu studenti FTN svrstavaju među najbrojnije davaoce krvi u Čačku iz jedne organizacije.

Za nekoliko sati dragocenu tečnost dalo je 60 dobrovoljna davalaca, što je, prema oceni dr Slavice Kitanović, odličan odziv.

-Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koje se organizuju na FTN su za svaku pohvalu i studenti se tradicionalno odazivaju u značajnom broju. – rekla je dr Kitanović i dodala da je ovoga puta zabeležen veći broj davalaca koji prvi put daju krv dodajući da je bilo mnogo više zainteresovanih davalaca u odnosu na mogućnost realizacije, tako da će studenti krv davati i danas u dve srednje škole u kojima se danas organizuju akcije.

Akciju su organizovali Studentski parlament FTN uz podršku rukovodstva Fakulteta u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Čačku i Crvenim krstom u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar