Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oglasio se v.d. direktora čačanske bolnice

post-title


U vezi novinskih natpisa o uskraćivanju Konzilijarnih pregleda za onkološke pacijente u Opštoj bolnici Čačak želimo da javnost bude upoznata sa tačnim činjenicama.

Konzilijarni i drugi konsultantski pregledi u našoj ustanovi obavljani od strane eminentnih lekara drugih zdravstvenih ustanova i dalje će se održavati svake prve subote u mesecu.

Do kratkotrajnog prekida u obavljanju ovih pregleda došlo je zbog stava DRI da se angažovanjem lekara iz drugih zdravstvenih ustanova krše finansijski propisi.

Bez namere da tumačimo da li nadležni finansijski kontrolori smatraju da je isplativije slati pacijente na put u druge gradove zbog pregleda koji bi mogli da obave u svojoj zdravstvenoj ustanovi (što isto košta, jer se naplaćuju putni troškovi osiguranika) preduzeli smo neophodne korake da se nastala situacija što pre i na što efikasniji način prevaziđe, pre svega u korist naših sugrađana.

Uz podršku Ministarstva zdravlja i zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Čačka g-dina Todorovića i Gradske uprave dogovoreno je da se obezbede neophodna sredstva kako bi se navedeni pregledi i ubuduće nesmetano odvijali.

v.d. direktor Opšte bolnice Čačak dr R. Milošević


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar