Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca zaustavljeni u polufinalu

post-title


Kadetski tim Borca poražen je u polufinalnoj utakmici završnog turnira Triglav Kadetske lige Srbije. Bolji sastav u ovom susretu bila je Crvena zvezda mts, koja je slavila rezultatom 77:72. Na taj način Beograđani su obezbedili priliku da odbrane titulu osvojenu prošle godine.

Presudna je bila prva deonica, u kojoj je Zvezda stekla veliku prednost od 20 poena. Tačnije rečeno, prvo poluvreme potpuno je proteklo u znaku Zvezde, a drugo Borca. Nakon velikog odmora izabranici trenera Šušića dobrano su se namučili kako bi sustigli zaostatak i uveli utakmicu u egal. I bili su u prilici da naprave veliko iznenađenje i potpuno anuliraju prednost Zvezde, jer su protivniku u jednom momentu prišli na svega četiri koša zaostatka (68:72). Nažalost, nisu uspeli da naprave novi podvig i senzaciju. Uzgred budi rečeno, veliki hendikep bila je povreda kapitena Bumbića, koji je uprkos tome uspeo da ubaci protivniku 23 poena. Ipak, sutra predstoji Borcu borba za treću poziciju. Protivnik će biti poražena ekipa iz drugog polufinala, gde se sastaju Partizan i Mega Bemaks.

Valja još dodati da su Borčevi igrači napravili ogroman uspeh samim plasmanom među četiri najbolje ekipe u Srbiji. Naravno, ako se uzme u obzir sve što su učinili i prikazali ove sezone, najmanje što su zaslužili bilo je mesto u eliti. Borac je pružio svoj maksimum u ovom polufinalnom mežu, kao i dostojan otpor favorizovanom protivniku. Za to se mora odati veliko priznanje stručnom štabu i igračima. Sumirajući utiske nakon minulog meča, strateg Čačana Mihailo Šušić je izjavio da su bolje otvaranje duela i fizička dominacija bili presudni za pobedu Zvezde: ,,Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu. Fizički su dosta snažniji od nas. Mi smo se borili koliko smo mogli, u jednom trenutku smo zaostatak sveli na samo četiri poena, ali to je bilo najviše što smo mogli da učinimo. Nažalost, u toku susreta se povredio naš najbolji igrač Boško Bumbić, pa ćemo sutra u borbi za treće mesto biti znatno oslabljeni zbog njegovog neigranja“, jasan je Šušić. Utakmica za treće mesto zakazana je za nedelju 22. april, a početak je u 10:30. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar