Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobeda Borca i Jovana Rajkovića na prvoj trci Kupa Srbije u biciklizmu

post-title


Na prvoj trci ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu, koja je održana u Somboru ubedljiva pobeda seniorske ekipe Borca i ovogodišnjeg pojačanja Jovana Rajkovića, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto.

Prva trka u ovogodišnjem ciklusu Kupa Srbije održana je u nedelju, 22. aprila u okviru trke Nagrada Sombora. Staza je bila kružna, dužine 2,8km, a seniori su vozili 35 krugova u ukupnoj dužini od 98km.

Veoma jak tempo nametnula je Borčeva trojka Danilović, Stefanović i Rajković, odmah posle starta i pokazali da su trenutno najspremniji biciklisti u Srbiji. U izuzetno dobroj taktičkoj trci uspeli su da svoju spremnost krunišu i pobedom, jer su brojčano jaču ekipu Partizana eliminisali iz borbe za najviši plasman. Jovan Rajković, ovogodišnje pojačanje Borca iz Niša, tri kruga pre kraja kreće u odlučujući napad i u solo vožnji ostvaruje pobedu. Stefan Stefanović je kontrolisao njegove pratioce i u sprintu pobeđuje gosta iz Hrvatske i osvaja treće mesto. Drugi je bio takmičar iz Aranđelovca Đorđe Đurić. Treći Borčev takmičar, Marko Danilović kontrolisao je veliku grupu i na kraju osvojio sedmo mesto. Ovo je bilo dovoljno da Borac ekipno ubedljivo pobedi ispred ekipe Partizana iz Beograda.

[caption id="attachment_73658" align="aligncenter" width="1000"] Jovan Rajković[/caption]

Kod mlađih kategorija, poletarac Matija Peković osvojio je peto mesto, a mlađi kadet Boško Veličić osvojio je četvrto mesto, dok je Dejan Cogoljević imao pad što ga je sprečilo da se bori za bolji plasman. Juniori su vozili ispod očekivanja i nisu ostvarili zapaženiji plasman.

Sledeći nastup seniori Borca imaće na međunarodnoj trci Beograd - Banja Luka, koja se održava 28. i 29. aprila i nastupiće za Reprezentaciju Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar