Borac savladao aktuelnog šampiona Srbije, Čačak je na nogama.

Zvezdin košmar obojen je u crveno-bele boje! I dalje aktuelnom prvaku Srbije ove sezone definitivno ne leži takmac iz Čačka. Možda su navijači Crvene zvezde zaboravili na dramatična dešavanja sa četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, kada su njihovi miljenici bili na ivici provalije upravo igrajući protiv Borca, ali su se igrači čačanskog tima potrudili da ih sve, a posebno trenera Dušana Alimpijevića i njegove izabranike, dobro podsete kako je to bilo u Čairu. Dugovi su došli na naplatu, a Borac je to učini s velikom kamatom – 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22).

Žestoku šamarčinu Borac je raspalio favorizovanom protivniku usred Čačka. Slike već viđene u Nišu pre nešto više od dva meseca ponovo su se vrtele na projektoru košarkaške Superlige, s tim što je Borac ovog puta imao iskustvo više i nije dozvolio da se nesrećni kraj onog četvrtfinalnog meča ponovi. Crvena zvezda je osetila težinu poraza od prvoplasiranog tima KLS i učesnika završnog turnira ABA 2 lige, što će samo aktivirati sve alarme u klubu sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda odigrala je bez sumnje jedan od najslabijih mečeva ove sezone, a ne treba zaboraviti da je Borac praktično na isti način terao beogradske crveno-bele da se osećaju inferiornije. Ako su tada trema, vrela glava i nedostatak koncentracije učinili svoje, ovog puta Čačani su imali razloga da slave zasluženu pobedu.

Gost iz Beograda bio je u zaostatku praktično ceo meč, a tačno na sredini trećeg kvartala našli su se u gotovo bezizlaznoj situaciji posle realizacije Nikole Pešakovića i imali ogromnih 18 poena minusa (28:46)! Posle čega nisu uspeli da se oporave…

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here