Građani Čačka dobili su teretanu i dečije igralište na otvorenom čiju kompletnu izgradnju je podržala kompanija NIS. Uređenjem rekreativnog prostora u naselju Ljubić kej koji se nalazi uz levu obalu Zapadne Morave, lokalna zajednica dobila je funkcionalno uređeno mesto na kome će deca, ali i ostali meštani imati priliku da se aktivno bave sportom i kvalitetno provode slobodno vreme.

Inicijativu za realizaciju projekta pokrenuo je Sportski centar Mladost iz Čačka, a kompanija NIS prepoznala je značaj ovog kapitalnog projekta i podržala ga u okviru programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem popularizacije sporta kod najmlađih i promocije zdravog načina života.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici NIS-a, predstavnici Sportskog centra Mladost, kao i mnoge druge zvanice.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka istakao je značajna ulaganja kompanije NIS Gradu Čačku.

– Naftna industrija Srbije pet godina unazad, od 2013. godine, do 2017. godine, investirala je u grad Čačak 43 miliona dinara u 30 projekata. Ovo je jedan od tih 30 projekata. Veliko hvala u ime svih sugrađana na prethodnih pet godina divne saradnje. Nadam se da će stanovnici Ljubić keja i Grada Čačka što više posećivati ovo igralište i da ga na zadovoljstvo svih sačuvamo i još više unapređujemo. NIS je ovde investirao 3 miliona dinara, a grad Čačak nešto više od 1,7 miliona za partnersko uređenje – istakao je gradonačelnik.

Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u, je ovom prilikom izjavio:

– NIS i grad Čačak imaju odličnu dugogodišnju saradnju i mi u NIS-u smo najsrećniji kada možemo da vidimo rezultate te saradnje na ovako konkretnim projektima. Društvena odgovornost nije samo naše strateško opredeljenje, već naša svakodnevna, temeljna praksa i sigurni smo da će u narednim godinama NIS i Grad Čačak nastaviti odličnu saradnju. Mi već danas vidimo najmlađe na novom igralištu i to je, zapravo, NIS-ova budućnost na delu – kada možemo da poklonimo lokalnoj samoupravi u kojoj radimo ovako jedinstven kutak – istakao je Despotović.

Miloš Stevanić, vršilac dužnosti direktora Sportskog Centra „Mladost“ izrazio je zahvalnost kompaniji NIS i gradu Čačku na podršci ovom projektu.

– Na samom početku moram da izrazim zadovoljstvo što je sportski centar „Mladost“ bio nosilac ovog projekta. Svakodnevna slika sa ovih terena koji su prepuni dece, a i starijih sugrađana, pokazuje da smo uradili pravu stvar, pre svega za građane Ljubić keja, ali i za ostale naše sugrađane. Danas slobodno mogu reći da je ovo jedno od najlepših igrališta u gradu. Što se tiče saradnje kompanije NIS i Sportskog centra “Mladost“ ona traje duži niz godina i ovo je treći projekat koji smo zajednički realizovali – izjavio je Stevanić.

Program društvene odgovornosti „ Zajednici zajedno“ kompanija NIS sprovodi već desetu godinu za redom čiji je osnovni cilj podrška i unapređenje uslova života građana u 11 gradova i opština širom Srbije. Tako je do sada NIS uložio preko milijardu dinara za podršku više od 900 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. U 2017. godini u skladu sa potrebama grada Čačka, kompanija NIS uložila je 8 miliona dinara i podržala tri projekta u oblasti sporta i nauke/obrazovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here