U drugoj polovini aprila navršila se godina od kada je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i adaptaciji bivše zgrade Doma vojske u Čačku za potrebe Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis”.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predstavnici preduzeća „Kej” doo Valjevo koje je u junu prošle godine započelo radove prema idejnom rešenju arhitekte Momira Radišića, a za koje je glavni projekat uradio Dušan Vulović.

Kako je najavljeno, do kraja 2018. nova zgrada Biblioteke biće spremna za rad i raspolagaće svim postojećim odeljenjima i uslugama, ali će uključiti i mnogo toga novog: veliku i malu salu za programe, galerijski prostor, veliku čitaonicu, odeljenje za mlade, dvorište za programe na otvorenom, kafe-knjižaru, elektronsku čitaonicu, sobu legata, besplatan internet u celoj zgradi.

Biće to najmodernija i najveća javna biblioteka u Srbiji sa svim potrebnim prostornim uslovima koji će omogućiti dalji razvoj ustanove i pružanje novih savremenih usluga kakve grad veličine Čačka zaslužuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here