Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešan nastup baletskog studija "Force" u Rimu

post-title


U periodu od 18. do 23. aprila u glavnom gradu Italije održano je međunarodno takmičenje u klasičnom i modernom baletu ROME FEST INFO DANCE 2018, na kome su nastupile članice baletskog studija Doma kulture Force, predvođene nastavnicom Ivanom Dunjić. Manifestacija je okupila oko 300 učesnika - baletskih grupa iz Italije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Portugala, a Čačanke su bile jedini srpski predstavnik.

U izuzetno jakoj konkurenciji pažljivo odabranih baletskih studija širom Evrope, 40 balerina iz Čačka je nastupalo u različitim uzrasnim kategorijama, a čak sedam njihovih koreografija stručni žiri je, uz opšti povoljan utisak i pohvale, proglasio prvonagrađenim: Na kiši, Miris orhideja, Kan Kan, Arapska igra, Liber tango, Picikato i Plava ptica (za koju je balerina Gala Pamučar osvojila i specijalnu nagradu), a dobijen je i zvanični poziv za učešće na takmičenju koje će biti održano u maju sledeće godine u Portugalu.

Skupstina Grada Čačka pomogla je učešće baletskog studija Force na takmičenju u Rimu, a povodom uspešnog nastupa, za Čačanke je početkom maja predviđen svečani prijem kod predstavnika lokalne samouprave.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar