Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zvezda je pala, može li i Mega?

post-title


U okviru četvrtog kola Superlige Srbije, Borac će večeras od 21h pokušati da sruši i drugog ABA ligaša zaredom.

Čačak je još uvek u euforiji! A kako i ne bi bio - Borac je uspeo da na iznenađenje košarkaške javnosti udari packu aktuelnom šampionu, ekipi Crvene zvezde. Mnogi se ovom senzacionalnom uspehu nisu nadali, ali su u njega verovali.

Međutim, kao što je krilo tima sa Morave, Marko Stojadinović upozorio nakon utakmice, nema vremena za euforiju, glave se moraju ohladiti i spremiti za novo, izuzetno teško gostovanje ekipi Mega Bemaksa. Iako su Beograđani doživeli neočekivani poraz kod kuće od Mladosti, reč je o izuzetno kvalitetnom i talentovanom sastavu koji se kalio u ABA 1 duelima. Nema sumnje, izabranici Dejana Milojevića će želeti da na svom beogradskom terenu, u naselju Braće Jerković, prekinu loš niz i da protiv sjajnog Borca uđu u dobar ritam. Na osokoljenim Čačanima je da pokažu da pobeda nad Zvezdom nije bila slučajnost, već da je rezultat kvalitetnog i napornog rada.

Iako je tim koji vodi do sada igrao lepu i kvalitetnu košarku, strateg Borca Jovica Arsić napominje da uvek ima prostora za napredak.

,,Pre svega, očekujem da nastavimo da igramo dobru košarku. Prvenstvo je dugo, potrošnja kod igrača je velika, ali se moramo prilagođavati situaciji. Kako ostalima, tako i nama. Istakao bih da dosadašnjim rezultatima nismo ništa obezbedili, moramo se fokusirati na naredne izazove. Takođe, koncentrisani smo na zadatak da iz utakmice u utakmicu dodatno napredujemo, uvek ima prostora da se pojača kvalitet igre“, izjavio je kormilar Borca.

Naravno, trener čačanske ekipe dotakao se i narednog protivnika, odlične ekipe iz Beograda, za koju kaže da će imati motiv više da pobedi Borac nakon kiksa protiv Mladosti.

,,Mega će sigurno biti dodatno mobilisana i motivisana posle kiksa da pokuša da se pobedom vrati u pobednički kolosek. U zavisnosti od igre protivnika mi ćemo se prilagoditi i pokušati da napravimo novo veliko iznenađenje. Verujem da imamo snage za to“, jasan je Arsić.

Provereni čačanski šuter Nikola Pešaković naglašava da će biti izuzetno teško protiv talentovanih igrača Mege, ali da će njegov tim znati da iskoristi priliku, ukoliko se bude ukazala.

"Nakon velike pobede u duelu sa Zvezdom nema previše prostora za slavlje i euforiju, već se koncentrišemo na sledeći meč sa Megom. Reč je o najmlađem timu u istoriji KLS i ABA lige. Sigurno je da nam neće biti lako u ovom susretu, naš protivnik ima u svom rosteru pregršt talentovanih igrača. Ako mi budemo ušli u meč koncentrisano i angažovano, baš kao protiv Zvezde, siguran sam da će nam se otvoriti šansa za pobedu, koju ćemo mi svakako iskoristiti", reči su beka Borca Pešakovića.

Danas su na programu sva tri meča Grupe A. Nakon Mege Čačani dočekuju Mladost, pa putuju na Zlatibor. Pored ovog susreta, danas se u okviru četvrtog kola igraju još dva: od 17.00 zemunska Mladost protiv Tamiša želi da nastavi sa pobedama pošto je u prošlom kolu iznenadila Mega Bemaks, a dva sata kasnije "ranjena" Crvena zvezda će pokušati da izvuče najbolje iz sebe u meču u kojem je veliki favorit pošto joj na noge dolazi Zlatibor. Mozzart Sport



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar