Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predrag Prlja pred meč sa Tamišem: Dobrom odbranom do nove pobede

post-title


U 7. kolu Super lige Srbije košarkaši Borca će u Čačku ukrstiti koplja sa ekipom Tamiša iz Pančeva (subota, 19 časova).

[caption id="attachment_69329" align="aligncenter" width="740"] foto: MN Press[/caption]

U prošlom kolu Borac je pretrpeo neočekivani poraz, jer je savladan od Zlatibora u Čajetini (102:93). Međutim, čak ni taj mali neuspeh ne može da pomuti sjajan utisak koji je ostavio tim Jovice Arsića u prvom krugu, kada je uspeo da veže pet trijumfa, pritom udarivši packu Crvenoj zvezdi i Mega Bemaksu.

Bilo kako bilo, sa prve pozicije u grupi A i skorom 5-1 Čačani očekuju susret sa Pančevcima, timom koji su uspeli da savladaju tri puta ove sezone. Svi navijači u gradu veruju da će Tamiš i ovog puta biti plitak za Moravu. Na osnovu svega viđenog, Borac je u ovom momentu apsolutni favorit. Ostaje samo da to pokaže na parketu.

Član stručnog štaba Dejan Tomašević naglašava da je nakon poraza od Zlatibora utakmica sa Tamišem prava prilika da Borac pokaže svoje pravo lice.

,,Posle poraza od Zlatibora, koji naravno nije bio u planu, moramo da se regenerišemo i pokažemo pravo lice. U hodu moramo da popravljamo stvari jer je malo vremena između mečeva. Neće proći ni 48 sati između susreta u Čajetini i narednog u Čačku protiv Tamiša“, izjavio je Tomašević.

Naravno, Tomašević se pozabavio i narednim protivnikom, ekipom Tamiša. Takođe, pozvao je publiku da ponovo bude velika podrška Borcu.

,,Tamiš je pre dva kola izgubio dobijenu utakmicu protiv Zvezde. Taj meč upozorava da svako opuštanje može skupo da nas košta. Verujem da dobrom odbranom i pravim pristupom možemo da se vratimo u pobednički kolosek. Utakmica neće biti ni malo laka, ali uz pomoć naše fantastične publike, koju ovom prilikom pozivam, verujem da ćemo osvojiti nova dva boda“, reči su Dejana Tomaševića.

Predrag Prlja, krilni centar čačanske ekipe, podsetio je na utakmicu Tamiša protiv Zvezde, gde je tim iz Pančeva pokazao koliko ume da bude nezgodan.

,,Tamiš je u Super ligi već pokazao koliko je kvalitetan tim. To je najviše dokazao u meču sa Zvezdom, kada je malo falilo da slavi. Međutim, u dramatičnoj završnici spletom nesrećnih okolnosti nije došlo do toga. Taj duel nas upozorava koliko moramo da budemo mobilni u subotu protiv Tamiša“, napomenuo je Prlja.

Momak iz Subotice je u očiglednom usponu forme i igra sve bolje i bolje, a pred naredni susret je apostrofirao odbranu kao najvažniji segment igre u kom Borac mora dominirati.

,,Moramo biti maksimalno koncentrisani od samog početka meča. Takođe, odmah treba krenuti izuzetno čvrsto u odbrani. To je segment igre u kom smo zakazali u Čajetini, što nas je koštalo pobede. Ipak, ako budemo igrali protiv Tamiša po istom principu kao u Pančevu, ne sumnjam da ćemo ostvratiti novi, šesti trijumf u Super ligi“, zaključio je Predrag Prlja.

Ulaznice za meč Borca i Tamiša koštaće 200 dinara za odrasle, a 100 za đake. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar