U suret četvrtom fetivalu Dani Urbane Kulture – DUK u subotu, petog maja u Domu kulture u Čačku održaće se prvi Tatto Expo Čačak.

Tattoo expo je edukativni, komercijalni i promotivni festival tattoo umetnosti koji će se održati u Domu kulture u subotu 5.maja a početkom u 12 h . Po ugledu na regionalne konvencije,ovakav događaj je logičan korak ka promociji tattoo umetnosti u unutrašnjasti. Svrha srodnih konvencija, je da se na jednom mestu sažmu sva znanja, iskustva i napredne misli vezane za tattoo umetnost. Svi punoletni učesnici moćiće da istetoviraju neki od motiva po povoljnim cenama ili pak da posmatraju proces nastajanja slika.

Ovaj događaj će okupiti zainteresovane ljubitelje tetovaže iz Čačka i okolnih gradova, na taj način će učesće na ovom sajmu biti značajno kako profesionalcima tako i ljudima koji žele da bilo koji način da iskuse tattoo kulturu.Tattoo konvencija će dati prisniji pogled na socijalni fenomen tetoviranja.Tokom festivala će biti organizovano takmičenje za najbolju tetovažu, kao i bogat zabavni program.
Poseban segment konvencije biće izložba radova tragično nastradalog Aleksandra Pumpalovića Pumpe,istaknutog majstora tetovaže iz Čačka koji je život izgubio u saobraćajnoj nereći u aprilu ove godine. Izloženi radovi nastali su za vreme njegovog školovanja u umetničkoj školi u Užicu i sam su početak njegove crtačke karijere.
Takođe predviđena je i humanitarna akcija za našu sugrađanku Zoranu Stojić,pa će svaki umetnik, ali i posetioci moći da daju doprinos.Prema rečima porodice, Zorana se polako oporavlja i nalazi se na institutu za ortopedsko- hiruške bolesti „Banjica“.

Organizatori konvencije Tattoo expo su DUK TIM i tattoo studio Good Kidz iz Beograda koji već tri godine upešno vodi naša ugrađanka Dina Bralović, diplomirani grafički dizajner i učenica u sekciji crtanja DUK festivala od njegovih početaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here