U našu redakciju stiglo je saopštenje informativne službe Srpskog pokreta Dveri Dragačevo koje prenosimo u celosti:

Načelnik Moravičkog okruga, istovremeno i šef odborničke grupe SNS u SO Lučani, neformalni predsednik lučanske opštine Slobodan „Mr“ Jolović, u svojstvu Predsednika Saborskog odbora, iz godine u godinu ide sve dalje u svom samoreklamiranju i medijskim egzibicijama, koristeći Dragačevski Sabor trubača za svoju bizarnu promociju, na štetu institucije Sabora trubača, kao i svih meštana opštine Lučani, a posebno Guče.

Kao što smo preošle godine imali pompenzni i smehotresni poziv od strane Jolovića filmskoj divi Džuliji Roberts da poseti Guču, za vreme Sabora trubača, te izjave o stotinama hiljada gostiju koji su Guču preplavili, a posebno višegodišnje eksperimentisanje sa konceptom Sabora koji sprovodi sa svojih par odanih „izvršlaca radova“, poput sadašnjeg direktora Centra za kulturu Jovana Kovačevića, te Zamenika predsednika opštine Milivoja Dolovića, došli smo do toga da isti domaćin sada upućuje tragikomičan poziv trojici državnika, predsednicima Kine, Rusije i Sjedinjenih Država da posete Guču, jer Jolović u svojoj uobrazilji verovatno smatra da baš njemu pripada zasluženo mesto u ovakvom društvu, velikih i moćnih. Da nije tužno, bilo bi smešno. A tužno jeste.

Nije najgore što posle ovakvih demagoških poteza Predsednika saborskog odbora cela Srbija zbija šale i sprda se sa njime, već se Guča i Sabor trubača dalje unižavaju i upropašćuju, a sve to iza velikih priča o dolasku značajnih svetskih zvanica, ogromnim investicijama, rekordnim posetama, medijskim spinova i primitivnih zaluđivanja o hiljadama pojedenih porcija svadbarskog kupusa, stotinama pečenih jagnjića i prasića i hektolitrima popijenog piva.

Prava istina je da Guču iz poslednjih pet godina posećuje znatno manje gostiju, da poslednjih par godina posete stagniraju i da stalne promene koncepta i sadržaja Sabora koje su se uvodili gromoglasno upravo Jolović i družina, jednostavno nisu dali rezultate. To su pokazale ne samo manje posete, nego i mizerni prilivi novca od sponzorskih ugovora ( u 2017. svega 1,2 miliona dinara u odnosu na ranijih 25 miliona dinara), zatim manje novca od ulične prodaje i manje izlagača, ukidanje naplate parkinga i značajnih prihoda po tom osnovu, koji nije pratila značajno veća poseta, dok obaveze i troškovi Sabora i dalje ostaju visoki i vode celu manifestaciju u nelikvidnost. Sabor već dugo nije ono što je bio, niti je ono što je mogao i trebao biti, ni organizaciono, ni koncepcijski, niti po ostvarenim rezultatima. Ostatak Saborskog odbora i Upravni odbor Centra za kulturu se ovde ništa ne pitaju. Pita se samo jedan čovek.

Ne treba Sabor da vodi ni Jolović, niti SNS, ni SPS, niti Dveri. Ne treba Sabor trubača da vodi politika, nego struka. Dakle ljudi koji se razumeju u ovu oblast. Mora se Sabor trubača staviti u funkciju razvoja naše opštine i dati u ruke profesionalnom menadžmentu koji će umeti da osmisli događaje, u skladu sa duhom i tradicijom Sabora, koji će privući goste, sponzore i obezbediti profitabilnost, a opet sačuvati duša Sabora. Mora se ponovo uključiti Mesna zajednica Guča da se jednim delom bavi organizacijom Sabora, a ne drži 15 godina blokiranog računa za par desetina milina dinara kako bi se onemogućilo njeno funkcionisanje, upravo od strane Jolovića i ekipe.
Smatramo da je najbolje da Predsednik saborskog odbora sam odmah podese ostavku na mesto kome nije dorastao i bar malo umanji do sada nastalu štetu po Sabor, meštane i celu lokalanu samoupravu. Penzija je blizu, a i nije korektno da sada kad je de facto stanovnik i funkcioner u Čačku, na bilom koji način učestvuje u političkom životu opštine Lučani, a što čini već par godina. Nek nama preostalim stanovnicima, koji smo još tu, ostavi da se postaramo da ova opština preživi i oživi.

Do duše blizu su i novi lokalani izbori pa ćemo na njima videti da li građani Guče i cele opštine sve ovo podržavaju ili će svojim glasom reći odlučno dosta jednoj promašenoj politici i večitim bezidejnim političarima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here