Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



GEJ BURA: Brnabić nudila ostavku, Vučić odbio

post-title


Srpska premijerka nudila ostavku zbog "udara" dve ministarke iz SNS i SPS. Predsednik Srbije i lider najjače parlamentarne stranke odbio ostavku.

[caption id="attachment_74185" align="aligncenter" width="940"] Foto: Beta/Teodora Ćirić/MO[/caption]

"Ovo je bez sumnje bio jedan od najtežih dana za mene otkako sam ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako sam predsednica Vlade", poručila je za "Večernje novosti", premijerka Ana Brnabić, neposredno posle burne sednice njenog kabineta.

"Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi", kaže Brnabićeva povodom najnovije bure u njenom kabinetu, kojoj je povod bio "anti-gej incident" jednog od ministara.

Hrvatska slikovnica za predškolce, sa "dvoje mama" i "dvoje tata", napravila je pometnju u vladi i dalje mahom konzervativne Srbije. Ministar bez portfelja Nenad Popović reagovao je na Twitteru protiv "gej slikovnice u vreme borbe protiv bele kuge".

Premijerka je potom javno "izribala" ministra zaduženog za tehnološki razvoj da bi trebalo da se bavi svojim poslom a ne da kao i neki drugi ministri daje izjave na pitanja koja ga se ne tiču.

Popović je odgovorio da ima pravo na svoj stav, a baražnoj vatri na sednici Vlade protiv premijerke, pridružile su se i ministarke Zorana Mihajlović (SNS) Jadranka Joksimović (SPS), javlja beogradski dnevnik.

Premijerka Brnabić je posle sednice ponudila ostavku predsedniku Srbije i lideru SNS, Aleksandru Vučiću na šta je on navodnog odgovorio - "To ne dolazi u obzir".

"Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme", kaže posle burne sednice premijerka.

Premijerka ističe da joj je u ovakvim trenucima "beskrajno značajna podrška predsednika Vučića" sa kojim se, navodi, iskreno konsultuje:

"I ovog puta smo razgovarali o celoj situaciji. Pozvao me je da čuje kako se osećam povodom svega što se dogodilo i na sednici Vlade i pre nje. Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu". Mondo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar