Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zvezda serijom u četvrtoj četvrtini slomila Borac za prvo mesto

post-title


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac u osmom kolu košarkaške Superlige Srbije sa 84:74.

[caption id="attachment_74353" align="aligncenter" width="640"] Foto: Star sport[/caption]

Crveno-beli su uspeli da se revanširaju Borcu za poraz u Čačku 70:63, ali ono što je bitnije za tim Milenka Topića, pobedom većom od sedam poena crveno-beli su se vratili na prvo mesto Grupe A.

Najefikasniji je u Zvezdi bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, a 16 je dodao Dejan Davidovac. Na suprotnoj strani je dominirao Nemanja Todorović sa 20 poena, a jedini dvocifreni je još bio Miloš Dimić sa 11.

Borac je mnogo bolje ušao u meč. Dok se Zvezda mučila promašajima i vezala čak sedam, Čačani su pogodili triput i poveli sa 6:0, a potom i 10:2.

Usledila je serija od 8:0 za domaću ekipu. Počeo je da pogađa Ročesti, nastavio Davidovac, a onda Dobrić u kontri doneo i prvo vođstvo Zvezdi u osmom minutu meča 12:10.

Zvezda je u tim trenucima igrala jako dobru odbranu, a Dobrić je opet uneo preko potrebno energiju sa klupe domaćinu.

Crveno-beli su nošeni njima dvojicom završili prvu četvrtinu sa prednošću 20:18 i nastavili da pogađaju i u drugoj četvrtini.

To je domaćinu na polovini druge deonice donelo prednost od osam poena 36:27, ali se Borac serijom 6:0 vratio do 38:35.

Jovanović je tada pogodio pod košem posle dobre finte, ali je promašio bacanje, da bi trojku u finišu od table pogodio Todorović za 40:38.

Zvezda u nastavku nije uspevala da se odlepi, ali je konstantno vodila. Todorović i Dimić su uvek pronalazili rešenje igrom dva na dva posle pika, ali su Beograđani pred poslednju četvrtinu imali prednost 61:56.

Usledila su tri potpuno 'prazna' minuta Zvezde, Borac je iskoristio to da se približi na -1, ali su onda Čačani ušli u isti prazan hod od nekoliko minuta.

Zvezda je to iskoristila i serijom 12:0 prelomila meč. U finišu je bilo neizvesnosti posle naivnog faula na šutu za tri poena nad Ilijom Đokovićem, ali je Feldin bio precizan sa linije slobodnih bacanja u završnici i Zvezda je očuvala razliku veću od sedam poena. B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar