Naš karatista Stefan Joksić nije uspeo da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, pošto je u finalu kategorije do 67 kilograma odigrao 2:2 protiv Turčina Buraka Ujgura, ali mu je najsjajnije odličje izmaklo jer je protivnik prvi poveo na meču.

Finalni okršaj je zbog velikog uloga protekao u prilično izjednačenoj borbi, prvi deo borbe je prošao u ispitivanju snaga, da bi u finišu prštalo na tatamiju. Poveo je Turčin sredinom okršaja sa 2:0, ali je naš borac uspeo da se vrati i bude u konkurenciji za evropski tron.

Uspeo je da izjednači, ne i da preokrene, kao što je to slučaj bio u četvrtfinalnom meču, pa mu je zlato za dlaku izmaklo. Predstavljao je Stefan na sjajan način našu zemlju na kontinentalnom šampionatu i doneo joj je odličje.

Joksić, član čačanskog Borca, do borbe za zlato stigao pobedama nad Bugarinom Vasilom Rivovim (5:0), Grkom Nikolasom Gidakosom (4:1), Dancem Lukasom Busk-Matijesenom (8:0), Turalom Agakrazeom iz Azerbejdžana (3:2) i u polufinalu nad Austrijancem Stefanom Pokornijem (5:2).

Ipak, više od toga nije mogao, pošto ga je Burak Ujgur zaustavio.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here