Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mladi igrač Borca Nemanja Obućina počeo pripreme za narednu sezonu

post-title


U košarkaške vode uplovio je sa nepunih šest godina. Devet leta kasnije nesmanjenim žarom vredno trenira, često i po tri puta dnevno.

Naš mladi sagovornik je košarkaš Borca Nemanja Obućina za koga će se tek čuti u košarkaškim krugovima.

“Rođen sam 25. jula 2002. godine u Čačku, a na košarku me je usmerio moj tata Nenad. Moj prvi klub je bila čačanska Mladost, a trener Vladan Tutunović. U osmom razredu sam prešao u hram košarke kraj Morave i u pionirskoj selekciji vodio me je Nikola Maslarević”, priča Nemanja.

Minulu sezonu si proveo kod trenera Aleksandra Bjelića sa godinu dana starijom generacijom.

“Takmičarska godina je okončana, završili smo na poziciji broj dva. Mislim da sam napredovao kod trenera Bjelića. Igrao sam na pozicijama tri i četiri, sad verujem da ću preći na dvojku i trojku. Inače, već sam krenuo sa pripremama za Triglav kadetsku ligu Srbije koju ću igrati sa svojim godištem. Trenutno radim sa kondicionim trenerom Darkom Bogićevićem, a uskoro ću početi i košarkaške pripreme sa trenerom Ivanom Drobnjakom”.

Da li je bilo nekih košarkaških uzora?

“Pa ne nekih specijalnih. Volim Nemanju Bjelicu”.

Kakvi su planovi za budućnost?

“Razmišljam samo o narednoj sezoni. Želim da naš tim odigra što je moguće bolje, da uđemo među osam ekipa i plasiramo se na završni turnir. Naravno, da i ja pružim značajan doprinos timu”.

I za kraj Nemanja je sve podredio najpopularnijem sportu u Srbiji.

“Da, čak vanredno učim u Prehrambeno ugostiteljskoj školi u Čačku, smer za grafiči dizajn. Imam podršku cele porodice, što mi je veoma bitno, a nadam se da ću dati značajan doprinos čačanskoj i srpskoj košarci”, konstatuje mladi Obućina uz napomenu da više voli da trenira nego da priča za medije. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar