Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zlatna značka dodeljena dr Bogdanu Trifunoviću

post-title


Direktor Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” i predsednik Bibliotekarskog društva Srbije dr Bogdan Trifunović dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu. Ovo priznanje se dodeljuje od 1976. godine za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti za nesebičan, predan i dugotrajan rad. Priznanje je dr Bogdanu Trifunoviću uručeno na svečanosti koja je održana u utorak, 15. maja u Beogradu, u Narodnom pozorištu – Scena „Raša Plaović”.

Zlatnu značku dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Na svečanosti je dodeljeno 53 priznanja. Među dobitnicima ovogodišnje Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije su i istaknuti umetnici i kulturni aktivisti iz dijaspore, čime je još jednom potvrđen jedinstven kulturni i duhovni prostor svih Srba, ma gde da žive.

Žiri, na čijem čelu je bio prof. Milovan Vitezović, književnik, a članovi Marija Bišof, književnik, profesor, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Olga Milojević, menadžer u kulturi, i prof. Slavenko Saletović, reditelj, sve odluke je doneo jednoglasno.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar