U našu redakciju stiglo je saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne Stranke koje prenosimo u celosti:

Prvi dan zasedanja 21. sednice Skupštine grada Čačka pokazao je svu nedoslednost, neznanje, diletantizam i političku ostrašćenost najvećeg dela opozicije.

Rasprava o elaboratu o opravdanosti ustupanja zemljišta u industrijskoj zoni u Preljini nemačkom investitoru firmi „Vorwerk“ za izgradnju 65.000 kvadratnih metara objekata namenjenih proizvodnji auto delova za najpoznatije svetske brendove i otvaranje najmanje 1.000 radnih mesta, pretvorena je od strane opozicionih odbornika u otvoreno agitovanje protiv tog projekta, uz konstantno pozivanje na nekakve zakulisne radnje i prevare, mada iza ove investicije pored grada Čačka stoji kompletan državni vrh, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, resornim ministrastvima, vladinim agencijama…

Smešan je bio stepen neznanja i netačnih tvrdnji pre svega predstavnika Dveri i Nove Srbije kako će investitor biti oslobođen plaćanja svih dažbina, kako nema nikakvih obaveza ni prema kome, kako će za par godina ovaj pogon biti pretvoren u supermarket, a najgluplje što je izrečeno je da će zbog inflacije evra plate radnika iz godine u godinu padati.

Mada je na sva pitanja, nedoumice i dileme iz domena teorije zavere jasno, glasno i transparentno odgovoreno, tek je glasanje o ovom projektu pokazalo svo licemerje i nedoslednost onih koji se konstantno sa skupštinske govornice kunu da rade isključivo u interesu građana Čačka. Na zahtev predsednika odborničke grupe „Aleksandara Vučić – Srbija pobeđuje“ Aleksandra Maksimovića glasanje je bilo javno – prozivkom, kako bi se jasno i nedvosmisleno videlo ko podržava investicije i zapošljavanje, a ko tu temu koristi u dnevnopolitičke svrhe. Kada je sekretar Skupštine grada Miroslav Petković počeo da proziva odbornike, kompletna odbornička grupa Nove Srbije je pobegla iz sale, a pridružio im se i  dobar deo Dveri. Kada je stigao red da se po ovom pitanju izjasni predsednik Odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković, on se pravio kao da nije prisutan u sali, odnosno nije želeo da se izjasni ni za, ni protiv, ni uzdržan, a njegov primer sledilo je još nekoliko njegovih pajtaša, koji su ostali u klupama. Ako su već za govornicom iskazali svoje mišljenje o ovoj investiciji, red je bio i da se o tome javno izjasne, što je ovoga puta izostalo, a zaključak o svemu prepuštamo da izvuku građani Čačka, čija će deca uskoro naći sigurno uhlebljenje u pogonima „Vorwerk“-a i nekih novih investitora, čiji je dolazak izvestan u vrlo kratkom vremenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here