Šef odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini Čačka Vladica Gavrilović i odbornica te stranke Daliborka Nestorović podneli su ostavke. Oni su na sednici Skupštine Čačka saopštili da napuštaju stranku i prestaju da se bave politikom.

Gavrilović, koji je u Novoj Srbiji bio od osnivanja, a poslednjih nekoliko godina bio i menadžer stranke, istakao je u svom govoru da je u čačansku Skupštinu ušao pre šest godina i da je kao odbornik “dao sve od sebe, a svoju doslednost pokazao u više primera”.

On je dodao da je u svojoj stranci u poslednje vreme optuživan da sarađuje sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, da je od čelnih ljudi te stranke dobijao novac i da je opstruirao rad opozicije u Skupštini. Gavrilović je sve to demantovao.

“Stavili su mi na teret da sam od lokalne vlasti dobio novac. Ja ovom prilikom pitam gradonačelnika Čačka da se izjasni da li sam ikad dobio i jedan dinar”, rekao je Gavrilović.

On je istakao da vraća odbornički mandat NS, platu i službeno vozilo koje je imao kao menadžer stranke, da se prijavljuje na biro i nastavlja aktivnosti u nevladinoj organizaciji koju je osnovao pre nekoliko godina “Tri plus” koja se zalaže za pomoć porodicama sa više dece.

Nestorovićeva je rekla da vraća odbornički mandat i napušta stranku u znak podrške kolegi Gavriloviću.

Govori Gavrilovića i Nestorovićeve propraćeni su aplauzima prisutnih odbornika i vladajućih i opozicionih stranka.

Odbornica Nove Srbije Vesna Novaković ocenila je njihove govore kao “patetične”, istakavši da su oni “mnogo dali Novoj Srbiji, ali i Nova Srbija njima” i pozvala odbornike da nastave sa radom.

Prema pisanju lokalnih medija, do sukoba između Gavrilovića i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića došlo je početkom maja na sednici Gradskog odbora te stranke u Čačku kada je Ilić izrazio nezadovoljstvo Gavrilovićevim radom.

Gavrilović je nakon sastanka najavio da napušta stranku, nezadovoljan što ga ostale stranačke kolege nisu podržale.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je medijima da je očekivao da će Gavrilović napustiti stranku i da tu nema nikakve političke pozadine.

Ilić je istakao da je Gavrilović napravio nevladinu organizaciju i da ne može da bude u politici, a da koristi sredstva nevladinih organizacija.

Nova Srbija je u Čačku bila na vlasti od 1996. do 2016. godine kada je izgubila na lokalnim izborima na kojima je nastupala sama i sa sedam odbornika ušla u lokalnu Skupštinu kao opoziciona stranka.
B92

1 KOMENTAR

  1. Pa da, svaka im cast. Kad su vec od te budjave stranke dobili stalne poslove mogu i da je napuste. Ako im se zadrma tlo pod nogama preci ce u drugu. Boze moj. Nikome od njih tako nesto nije tesko, a i ne bi bilo prvi put. Svi oni su se ustolicili, a mi obrazovani bez posla cemo da brljamo po kontenjerima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here