Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svečana promocija jubileja NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“ u Čačku

post-title


Kompanija NIS svečano je u Čačku proslavila jubilarnih 10 godina programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, kao i pet godina saradnje sa Gradom Čačkom.

Svečanosti su prisustvovali Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Branko Radujko, direktor Direkcije maloprodaje u kompaniji NIS, predstavnici NIS-a, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih u toku petogodišnje saradnje.

Kroz program „Zajednici zajedno“ za pet godina saradnje sa Gradom Čačkom, NIS je izgradio 18 dečijih terena i sportskih igrališta, unapredio rad 7 kulturnih i edukativnih institucija, olakšao funkcionisanje brojnih socijalnih ustanova i podržao najosetljivije kategorije stanovništva. Ukupno je NIS, u okviru programa društveno odgovornog poslovanja, u Čačku u proteklih pet godina investirao preko 40 miliona dinara i podržao više od 30 projekata.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, ovom prilikom je istakao značaj petogodišnje saradnje sa kompanijom NIS i izjavio:

„Kompanija NIS je do sada kroz program Zajednici zajedno uložila 43 miliona dinara, realizovano je više od 30 projekata i sada nastavljamo dalje. Od ove godine imamo novi sistem funkcionisanja programa po preporuci i zahtevu NIS-a - anketom će građani sami opredeliti šta je najpotrebnije Gradu i NIS će tu ulagati. To je veoma važno, da se sami građani opredele za one projekte za koje misle da su najvažniji za lokalnu samoupravu. NIS i grad Čačak nastavljaju zajedno da investiraju u sve one stvari koje su najvažnije za našu lokalnu samoupravu i učinićemo sve da to i dalje budu domovi zdravlja i škole i sve ono što je najneophodnije“.

Branko Radujko, direktor Direkcije za maloprodaju u NIS-u je ovom prilikom izjavio:

„Veliko je zadovoljstvo da baš danas ovde, u Čačku, obeležimo jubilej – 10 godina programa Zajednici zajedno i 5 godina izuzetno uspešne saradnje sa Čačkom i ljudima koji ovaj grad vode. U viziji poslovanja naše kompanije, osim onoga što svi očekuju kada su velike kompanije u pitanju, razvoja biznisa, investicija, ostvarivanja zarade, centralno mesto zauzima ideja o odgovornosti prema budućim generacijama. Upravo zato smo se opredelili i zato sprovodimo programe podrške projektima u oblasti dečje i socijalne zaštite, sporta, nauke, kulture, obrazovanja, širom Srbije i, sa posebnim zadovoljstvom, ovde u Čačku. Pored toga, istakao bih da naša kompanija u Čačku predstavlja jedan značajan privredni subjekt koji na svojih 6 benzinskih stanica i drugih objekata zapošljava 126 ljudi i nastavljamo da investiramo u sve segmente biznisa i nova radna mesta, a nastavljamo i sa društveno odgovornim projektima u Čačku i širom Srbije“.

NIS od 2009. godine aktivno podržava projekte u lokalnim samuopravama u kojima posluje, razvijajući jake i stabilne partnerske odnose sa institucijama i građanima. U protekloj deceniji, za unapređenje uslova života građana u 11 gradova i opština širom Srbije, kompanija je uložila više od milijardu dinara i realizovala preko 900 projekata. Od ove godine programu Zajednici zajedno pridružiće se i Grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS nastavlja da proširuje partnerske odnose sa lokalnim opštinama i gradovima u Srbiji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar