Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bibliogenijalci 2018

post-title


Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” uspešno je realizovala treću sezonu kviza „Bibliogenijalci”. Edukativno-zabavni program bibliotekari Dečjeg odeljenja organizovali su tokom aprila i maja u saradnji sa PU „Moje detinjstvo”.

Ove godine, u Kvizu je učestvovalo 550 mališana predškolskog uzrasta, podeljenih u 26 grupa. Kviz nije bio takmičarskog karaktera, ali je realizovan u cilju promovisanja književnosti za decu, knjiga i biblioteke. Mališani su na veliko zadovoljstvo vaspitača i bibliotekara pokazali da poznaju pesme i bajke koje su namenjene deci, da se odlično snalaze u odgonetanju zagonetki, kao i rešavanju matematičkih i logičkih zadataka.

S obzirom na to da su programi u aprilu i maju uspešno realizovani, Biblioteka je upriličila dve priredbe u vrtiću „Mali kapetan”. Aktivnim učešćem učenika četvrtog razreda osnovnih škola „Dr Dragiša Mišović” i „Filip Filipović”, a uz pomoć bibliotekara Bogdana Paunovića i učiteljica Jelene Ivković, Danijele Minić i Danijele Popović izvedene su predstave „Kako je vuk Vučko krenuo u školu”, „Cvrčak i mrav” i „Mrav dobra srca”. Muzički deo programa svojom izvedbom na gitari obogatio je vredan čitalac Dečjeg odeljenja Đorđe Marković. Pred kraj priredbe najmlađe članice baletskog studija „Dream dance” uz podršku svog pedagoga-koreografa Aleksandre Adamović odigrale su „Prolećnu bajku”.

Predškolcima su na kraju priredbe direktor PU „Moje detinjstvo” Suzana Simeunović i direktor Gradske biblioteke dr Bogdan Trifunović uručili diplome i poklone, koje je darovalo preduzeće „Makrobela”. A bibliotekari Biljana Raičić, Aleksandar Vukajlović, Vladimir Simić, Jelena Duković, Marijana Lazić i Nevena Petković poželeli su predškolcima da budu što uspešniji učenici prvog razreda.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar