Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NOVA SRBIJA: Imovana FRA stvarana decenijama unazad

post-title


SAOPŠTENJE NOVE SRBIJE

Povodom ponovljenog pokušaja javnih izvršitelja da sprovedu rešenje o prinudnom izvršenju u Pogonu za izradu kugličnih vretena u Fabrici reznog alata u Čačku, uz asistenciju Policijske uprave, Nova Srbija želi da podseti javnost u našem gradu da je imovina ovog nekada uzornog čačanskog radnog kolektiva stvarana tokom niza decenija unazad, a sada smo svedoci pokušaja njenog ko zna kojeg po redu čerupanja.

U Fabrici reznog alata u ovom trenutku radi blizu 600 zaposlenih radnika, čije porodice su egzistencijalno zavisne od ove firme i svaki dodatni pokušaj otimanja fabričke imovine, na ovaj ili onaj način, dovodi u pitanje sudbine zaposlenih i njihovih najbližih. Situacija je tim više specifična, jer Fabrika reznog alata u poslednje vreme obavlja veoma značajne poslove u oblasti vojno – odbrambene industrije, pa svaka priča o otuđenju dela imovine Fabrike, svakako, predstavlja i podrivanje odbrambenog sektora naše zemlje.

Dešavanja u Fabrici reznog alata su na neki način i paradigma propadanja države i građana pod aktuelnom vlašću. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da vlast u Srbiji najpre, putem pravosudnih instanci i javnoizvršiteljskih kancelarija, pripremi teren za otimačinu imovine Fabrike, a potom se na licu mesta, u tobožnjim pokušajima sprečavanja plenidbe, nađe i predstavnik vladajuće političke stranke, da lije ''krokodilske'' suze i navodno bude na usluzi radnicima. Nova Srbija ovakve pokušaje vlasti za ubiranjem jeftinih i prizemnih političkih poena smatra krajnjim licemerjem i cinizmom, koji će zaposleni u Fabrici reznog alata, sigurni smo u to, umeti da prepoznaju.

Posebna priča u celokupnim neželjenim dešavanjima u Fabrici reznog alata je ponašanje fabričkog menadžmenta, pri čemu se postavlja opravdano pitanje elementarne zainteresovanosti rukovodstva Fabrike da se imovina firme sačuva i odbrani. Naime, ovih dana su se u javnosti, povodom ovog pitanja, mogli čuti stavovi određenih političkih stranaka, kao i sindikalnih lidera, ali ne i upravljačkih organa Fabrike, što dodatno budi sumnju u časne namere onih koji su zakonski zastupnici Fabrike reznog alata i koji bi, po funkciji, trebalo da budu prvi na braniku odbrane fabričke imovine.

Nova Srbija i ovom prilikom pruža punu podršku radnicima Fabrike reznog alata u svojim opravdanim nastojanjima da trajno zaštite svoja zakonom zajemčena prava i odbrane radna mesta.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar