Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dve nagrade za Pčeličine ilustratore na BookILL Festu

post-title


Međunarodni festival ilustracije knjige BookILL Fest, najprestižnija manifestacija ovog tipa u Srbiji koja okuplja ilustratore iz celog sveta, ove godine je održana sedmi put i privukla je pažnju ilustratora iz čak 26 zemalja, koji su ukupno poslali 1500 ilustracija. U takvoj konkurenciji Pčeličini ilustratori Aleksa Gajić i Kosta Milovanović su se izdvojili i od strane žirija su nagrađeni. Za ilustracije knjige „Kliment i Naum – kroz vatru do ćirilice”, autora Slobodana Stanišića, Aleksa Gajić je nagrađen u kategoriji Najbolje ilustracije prozne knjige, a Kosta Milovanović je za ilustracije u knjizi „Mrnjavčevići” Dušana Pop Đurđeva od strane žirija dobio specijalno priznanje za svoj rad. Pored Alekse Gajića, nagrade za najbolje ilustracije u kategoriji pesničke knjige i knjige za decu dobili su ilustratori iz Rusije i Španije.

Ove godine žiri BookILL Festa je radio u sastavu Slobodan Ivkov (predsednik), mr Sibila Petenji Arbutina i Senka Vlahović.

Pored nagrađenih, svi ostali ilustratori Pčelice našli su se u užem izboru, a time će njihovi radovi biti predstavljeni na izložbi koju BookILL fest ovim povodom organizuje. Među njima su Mladen Anđelković, Tihomir Čelanović, Aleksa Jovanović, Igor Krstić, Jovan Ukropina i Mijat Mijatović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar