Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veče preloma - Borac i Dinamik odlučuju treba li im majstorica

post-title


Darko Balaban se nada povratku u Čačak sa overenim plasmanom u polufinale Superlige Srbije.

[caption id="attachment_75097" align="aligncenter" width="770"] foto: MN Press[/caption]

Prvi meč bio je žestok i neizvestan, ali Borac za nijansu bolji od Dinamika na parketu kraj Morave. Na momente efikasniji je bio domaćin, na trenutke i gosti su režali. Zaista, publika u dvorani imala je priliku da gleda dobru košarku. Ipak, treba konstatovati da je na kraju čačanski tim potpuno zasluženo trijumfovao. Kvalitetom i iskustvom uspeo je da u trećoj četvrtini prelomi meč i da povede u prvoj četvrtfinalnoj rundi sa 1-0. Serija se sada seli u Beograd, gde će Borac imati priliku da obezbedi polufinale.

Najbolji pojedinac u minulom meču, Darko Balaban, nakon pobede je izjavio. ,,Čestitam ekipi na borbi i zalaganju, naročito u drugom poluvremenu. Pokazali smo da možemo da pobeđujemo i kada nam ne ide šut. Iz nekog razloga je pred utakmicu previđeno da smo mi izraziti favoriti, ni sam ne znam zašto. Dinamik je pokazao da je odlična ekipa, što je nama bilo poznato“, reči su centra Borca.

U jednom dahu korpulentni centar je nastavio. ,,Ostaje nam da period između dva meča iskoristimo pre svega za odmor. Nadam se da ćemo u Beogradu odigrati novu dobru utakmicu, i vratiti se u Čačak sa trijumfom i obezbeđenim polufinalom“, kratak je Balaban.

Strateg Čačana Jovica Arsić nije krio zadovoljstvo zbog pobede u prvom susretu protiv Dinamika. ,,Zadovoljan sam što smo uspeli da savladamo nervozu, koja je uvek prisutna pred ovako važne utakmice, i da na kraju izađemo kao pobednici. Mislim da je svima koji prate košarku jasno da mečevi u plej-ofu ne mogu biti lagani. Bili smo spremni na to. Trebalo nam je malo više vremena da nađemo rešenja za njihove napade. Takođe, dozvolili smo protivniku previše ofanzivnih skokova, što ne sme da nam se ponavlja“, rekao je Arsić.

Razume se, navijači su ponovo bili na visini zadatka, dobrano pomogavši voljenoj ekipi da pobedi. ,,Zahvalio bih se publici na odličnoj podršci, u teškim momentima su bili uz nas i pomogli su da prevaziđemo probleme i da trijumfujemo“, dodao je trener Borca.

Nema previše vremena za odmor i pripremu naredne utakmice. Sledeći duel je već danas, samo što će ovog puta domaćin biti Dinamik. ,,Pre svega, nadam se da će segment igre u kom smo zakazali u Čačku, a to je defanzivni skok, u narednoj utakmici biti daleko bolji. Ne verujem da se u ovako kratkom roku mogu napraviti neka velika iznenađenja protivniku. Očekujem ponovo dobru borbu na Dorćolu, ulog je ipak veliki – polufinale. Sigurno je da nam predstoji izuzetno težak posao. Ali se nadam da možemo da pobedimo Dinamik u toj drugoj utakmici, kako ovaj četvrtfinalni susret ne bi otišao u majstoricu“, zaključio je Jovica Arsić.

Druga utakmica četvrtfinalnog duela Borca i Dinamika zakazana je za večeras, sa prvim sudijskim zviždukom u 21 čas. U istom treminu sastaju se i Vršac i Crvena zvezda. Tim Milenka Topića rutinski je savladao Vršac u prvom plej-of susretu sa 89:50, i tako poveo sa 1:0 u seriji. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar