Subota pre podne, jedan u nizu treninga najmlađe selekcije KK Mladost na legendarnom otvorenom terenu kod Sokolane. A onda na oduševljenje mladih igrača neočekivan, ali veoma drag gost. Među dečacima se pojavio reprezentativac Srbije i igrač Varezea Aleksa Avramović.

Mladi igrači su sa nevericom posmatrali svog gosta, koji se odmah upoznao sa njima. Krenula su pitanja znatiželjnih dečaka o njegovim počecima, karijeri, reprezentaciji, neizbežnoj trojci protiv Austrije… Aleksa je sa nestrpljenjem odgovarao na sva pitanja, a onda je na molbu jednog od svojih nekadašnjih trenera Dejana Kolarevića, kao i legendarnog stručnjaka u radu sa mladima Ratka Joksića pokazao mladim košarkašima neke od poteza koji za sada obeležavaju njegovu karijeru.

“Sinoć sam se na poluvremenu Borčeve utakmice sreo sa svojim dragim trenerom Dejanom Kolarevićem. Pitajući ga koga sada trenira se rodila zajednička ideja da posetim trening mlađih pionira. Podsetio sam se na svoje početke u školi košarke KK Mladost i sve selekcije koje sam prošao u svom matičnom klubu. Dečacima sam jasno poručio kakav je put do uspeha, pun odricanja i vere u svoje mogućnosti. Lepo smo se družili i ja im želim puno lepih trenutaka u košarci” – rekao je Aleksa Avramović.

“Lepo je kada mladi dečaci dođu u situaciju da imaju direktan kontakt sa pravim igračima. Aleksa je jedan od pravih primera kako se radom stiže do uspeha. Dečaci su bili oduševljeni i sigurno je da će im današnji susret sa Aleksom biti još jedan dodatni motiv u bavljenju košarkom. I on je svojevremeno počeo u školi košarke, zatim prošao kroz sve selekcije kluba, a znamo dobro gde je danas. Hvala mu na ukazanoj pažnji i naravno puno uspeha u daljoj verujem još bogatijoj igračkoj karijeri” – rekao je trener Dejan Kolarević.

Mnogobrojni naši sugrađani koji su se zadesili u blizini Sokolane su bili prijatno iznenađeni ovim lepim događajem. Usledilo je fotografisanje za uspomenu na ovaj susret koji će naravno najviše značiti mlađim pionirima našeg kluba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here