Raša Radovanović, jedan od najtrofejnijih srpskih košarkaša i jedini živi aktuelni osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu i klupski šampion Evrope sa Bosnom, posle osam godina pauze vratio se u srpsku košarku i postao je sportski direktor Slobode iz Užica, novog člana KLS.

Kako Blicsport saznaje, pregovori su okončani u subotu oko 16 časova, u Užicu, gradu sporta, koji je dao više istaknutih pojedinaca i reprezentativaca.

– Raša Radovanović je najveće pojačanje u istoriji našeg kluba. Velika nam je čast što je takva legenda došla u Užice, što se poklapa sa našim ambicijama, a nama u Slobodi ostaje samo da ga pratimo. Potpisan je višegodišnji ugovor, očekujemo vrhunsku saradnju i velike rezultate. Pre 15 godina Radovanović je napravio veliki klub kakav je FMP, taj organizacioni model hoćemo da preslikamo u Slobodu – rekao je doktor Goran Tešović, predsednik KK Sloboda iz Užica.

Novi član KLS želi da u prvoj sezoni stabilizuje klub, finansijski, organizaciono i rezultatski, da izbori opstanak, a onda da se predvođen mladim trenerom Vladimirom Lučićem krene stepenik po stepenik do ABA lige. Raša Radovanović u izjavi za Blicsport zadovoljan je zbog velikog povratka u našu košarku.

– Posle osam godina vraćam se u srpsku košarku kao sportski direktor Slobode. Klub je ušao u KLS, potrebno je da se afirmišu mladi košarkaši i da se ulaže u klub. Ništa ne može da se uradi preko noći. Imamo veliku pomoć Saše Turovića, našeg biznismena iz Čikaga, inače Hercegovca, ali najveću podršku očekujemo od grada i pojedinih privatnih kompanija da stanu iza brenda Sloboda. Svaki početak je težak, ali ambicije nam se poklapaju, želimo da zajedničkim snagama ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Radovanović, koji nam je na pitanje gde če više vremena provoditi – u Žarkovu, gde drži kafić “RR” ili u Užicu odgovorio:

– U kolima.

Maljković: Sjajan potez Užičana

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i veliki prijatelj Raše Radovanovića, iz Marbelje za Blicsport prokometarisao je Rašin novi posao:

– Ovo je veliki potez Slobode iz Užica, ovom prilikom joj čestitam. Svaka čast na izboru, nisu pogrešili, Raša Radovanović je veliki sportista i košarkaški radnik – istakao je Maljković.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here