OŠ “Dr Dragiša Mišović” bila je domaćin na projektu “Upoznaj Čačak moj grad”.

Učenici iz sedam gradova i opština od petka do nedelje popodne biće gosti učenika osnovnih škola Vuk Karadžić i Dragiša Mišović.

To je uzvratna poseta učenika nakon što su prošle godine učenici ove dve čačanske škole boravili u Ćupriji. Zanimljivo je da učenici borave u porodicama svojih vršnjaka, a cilj je osim uspostavljanja novih prijateljstava, druženja i socijalizacije i promocija turističkih potencijala gradova i opština, kao što je to nekada postojalo u vreme bivše Jugoslavije.

U Čačak su u petak došli učenici i nastavnici iz Ćuprije, Beograda, Niša, Leposavića, Belegiša, Negotina, Majdanpeka i Zlatibora. Tom prilikom prisutnima se obratio Dušan Radojević, član Gradskog veća za mlade i kulturu, i gostima poželeo dobrodošlicu i lep provod.

“Ovakvi projekti doprinose boljoj socijalizaciji dece. Imaju jedinstvenu priliku da upoznaju vršnjake iz drugih gradova i njihove sredine u kojima žive. Naš grad je prelep i bogat, teško da će moći da upoznaju sve njegove lepote za ova tri dana ali će upoznati jedni druge što je najbitnije. Našoj deci je prethodnih godina bilo lepo u gostima a ja sam siguran da ćemo mi sada biti veoma dobri domaćini.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here