Pokret Dveri Boška Obradovića sve je bliži odluci da se pridruži “Savezu za Srbiju” bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa – saznaju “Novosti”.

Prema našim informacijama, dvojica političara su u poslednje vreme više puta razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja.

Naime, zamisao nekadašnjeg predsednika DS je da se okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti, kako bi se došlo do što šireg biračkog tela. I Obradović je više puta isticao da opozicija, bez obzira na razlike, treba da se okupi oko jednog cilja – da smeni vlast.

Izvor “Novosti” kaže da niko od Đilasovih partnera nema ništa protiv toga da i Dveri budu deo saveza.

– Ipak, potrebno je precizirati tačne zajedničke ciljeve, kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu – kaže naš sagovornik.

To praktično znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinačnim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima.

Inače, uz Đilasa su, zasada, stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića, kao i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu. Jedan od razloga za nedolazak PSG je i to što ne žele da imaju saradnju sa Dverima.
Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here