4. Beogradski manifest održan je je od 25-27. maja na Kalemegdanu u Beogradu, uz učešće više od 60 turističkih organizacija opština i gradova, među kojima je bila i Turistička organizacija Čačka.

Tokom tri dana u 10 festivalskih zona i pet programskih bina, posetioci su se informisali o turističkoj ponudi brojnih destinacija iz Srbe ali i zabavu u bogatim programima – predstave za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, edukacija, promocije, jahanje konja, pivske, vinske i gastronomske degustacije.

Turistička organizacija Čačka imala je izuzetno atraktivnu lokaciju i vizuzelno predstavljanje koje je izazvalo pažnju kako brojnih posetilaca, tako i ostalih izlagača. Firma “StagePro” iz Čačka pružila je značajnu podršku u realizaciji ovog nastupa, od projekta i izgradnje štanda.

U predstavljanju Čačka na Beogradskom manifestu, učestvovala je Etno kuća Erić iz Mrčajevaca, uz degustaciju specijaliteta čačanskog kraja i promociju “Kupusijade” ali i degustaciju kupusa iz zemljanog lonca. Promociji su prisustvovali predstavnici Turističke organizacije Srbije, lokalnih turističkih organizacija, medija. Najavljene su manifestacije koje će se orgaizovati tokom leta u Čačku, među kojima je rok festival Priča, za koju je vladalo veliko interesovanje posetilaca. Koloniju kaligrafije i ikonopisa u Ovčar Banji, najavila je mlada umetnica Marina Kaplarević, koja je pisala kaligragfskim pismom što je takođe doprinelo promociji i ukupnom nastupu Čačka.

Na štandu Čačka, predstavila se Atomska Banja Gornja Trepča, a uz banjsku vodu posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa ponudom i smeštajnim kapacitetima banje. Veoma je bila interesantna i postavka u takozvanom Etno kutku, gde je Vera Majstorović izložiča srrpsku narodnu nošnju sa motivima iz ovog kraja Srbije. Poorodica Minić iz Donje Trepče predstavila je rakiju koju proizvode nagrađivanu brojnim zlatnim medaljama za kvalitet.

Beogradski manifest je doprineo ukupnoj promociji turizma Čačanskog kraja namenjenoj ne samo tržištu Beograda, već i gostima ovog grada iz inostranstva koji se trenutno u velikom broju nalaze u Beogradu i koji su posetili ovu manifestaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here