Kada se kazaljke poklope, poznatima menjamo profesionalne za kladilačke uloge. Tako je, jer igramo po MOZZART pravilima plemenitih kladilačkih zadataka! Na redu je Boško Obradović, lider Srpskog pokreta Dveri, koji je na poziv tima “Humanitarnog tiketa u podne”, odlučio da podrži akciju naše kompanije, ne bi li se pridružio plejadi od 119 uspešnih poznatih ličnosti kojima su tiketi zaokruženi. On će se MOZZART auditorijumu umesto sa skupštinske, obratiti sa kladilačke govornice. Vreme izlaganja mu nije ograničeno, kako bi valjano, iz igračkog ugla mogao da nam obrazloži svaki tip na putu do kvote 16,72, i potencijalnog dobitka od 167.200 dinara koji po vlastitoj želji namenjuje Udruženju odnolelih od MS-a iz Čačka.

Pre nego što Bošku predamo reč, i pređemo na glavni kladilački meni, recimo da je Boško Obradović potiče iz Vranića nadomak Čačka, gde je rođen 23. avgusta 1976. godine. Odrastao je u svom rodnom mestu. Gimnaziju je završio u Čačku, a zatim upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2002. godine, sa tezom “Miloš Crnjanski i novi nacionalizam”. Svoju diplomsku studiju je publikovao 2005. godine i za nju je dobio nagradu za najbolju knjigu na srpskom jeziku „Miloš Crnjanski”, u periodu 2003-2005.

Radio je punih šest godina kao bibliotekar, a bio je na mestu šefa odnosa s javnošću Gradske biblioteke u Čačku. Trenutno je jedan od urednika izdavačke kuće “Catena Mundi”, koju je osnovao zajedno sa Branimirom Nešićem. Oženjen je i otac četvoro dece.

Tipuj Boško! Kormilo MOZZARTOVOG “Humanitarnog tiketa u podne” je u tvojim rukama…

Prvi kladilački amandman, Boško Obradović ulaže na utakmicu HELSINKI – SJK. Naš gost zna da finski lider igra bez greške na minule četiri utakmice, a da SJK na poslednjih pet mečeva nije uspeo zabeleži slavlje. Uz to, treba znati da je Helsinki tradicionalni slavljenik na utakmicama ovoga para.

“Ovde nema popuštanja, pa domaćinu dodeljujem prelaz 1-1, na šta dodajem i najmanje tri gola na utakmici. Dakle, MOZZART kombinacija uz koju sleduje odlična kvota, moja je mera prolazosti na ovom paru”, rekao je Boško, pa krenuo dalje.

Prijateljsko razigravanje AZERBEJDŽANA i KIRGISTANA. Istorija timova kaže da Azerbejdžan nije slavio na poslednjih pet utakmica, dok kirgistanska fudbalska družina na istom broju susreta ima pobede protiv Indije, Mianmara, Bruneja, Mongolije i Makaa. Ove dve reprezentacije nisu se skorije viđale, pa najsvežiji rezultat ovog takmičarskog para datira još u 2013. godinu, kada je takođe na prijateljskom susretu bilo 0:0.

“Azerbejdžan ima bolji tim. Ranije izgubljene utakmice posmatram iz konteksta jačine timova s kojima se današnji domaćin susretao. Kirgistan svakako ne spada u jake ekipe, pa tipujem na pobedu domaćina”…

MALTA – JERMENIJA, takođe je meč prijateljskog karaktera na koji Matežani izlaze igrajući u nizu od osam utakmica bez pobede. Jermenija je ove kalendarske godine poražena od Litvanije i Estonije, čime je prekinuta manje ili više uspešna serija koju je ova selekcija ostvarila u drugoj polovini prošle godine. Na utakmicama ovoga para, od 2007. do 2013. godine po difoltu su dolazila NG, i 0-2 tipovanja.

“Ja igram dvojku na Jermeniju. Mislim da bi ovaj tip mogli da smatramo poprilično izvesnim”, kaže Boško Obradović.

Nadalje putujemo na meč Norveške 2, tačnije na utakmicu KONSVINGER – UL/ĆISA. Domaći tim ima samo jednu pobedu sa proteklih pet utakmica, dok Ul/Ćisa može da se pohvali da je samo poklekla jedino u prošlom kolu, pri porazu od 1:2 od ekipe Notodena. Poslednju utakmici ovoga para u MN kupu Norveške dobila je UL/Ćisa, i to nakon produžetaka sa 3:2. U regularnom delu utakmice došao je X, pri konačnih 2:2 na isteku devedesetog minuta meča.

“Ovaj par redovno čašćava s golovima. Neka i sada bude tako, odnosno neka dođe GG3+”.

Poslednji par za koji se danas odlučio Boško Obradović, igra se u sitne kladilačke sate, u režiji ARGENTINE i HAITIJA. Prvobitno Argentina je trebala da odigra meč sa Nikaragvom, ali zbog trenutne kritične situacije u ovoj zemlji selekcija Nikaragve je odustala pa će protivnik Gaučosa biti reprezentacija Haitija. Argentina je u martu odigrala dva prijateljska meča. Dobili su Italijane sa 2:0, da bi ih nekoliko dana kasnije Španci demolirali sa 6:1. Haiti s druge strane ove godine nije odigrao nijedan meč.

“Argentina je Argentina, a moj tip na ovom paru je 4+”, zaključio je Boško Obradović.

Tako je tipovao Boško Obradović, a mi smo se kroz razgovor s njim dotakli i ostalih plemenitih akcija kompanije MOZZART. Setimo se učešća u akciji “Bitka za bebe”, u kojoj smo donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Pre dve godine donirali smo aparate za ispitivanje sluha, takođe za naše najmlađe sugrađane.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije i to u akciji „Novi dresovi za nove šampione“. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, paraolimpijce… Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Sponzorišemo i doniramo čačanske klubove Borac i Železničar .

Iako je stavljamo na kraj današnje priče, dužni smo da napomenemo poslednjih dana veoma zapaženu akciju “100 terena za jednu igru”. Beograd, odnosno posetioce Ade Ciganlije darovali smo košarkaškim trenima, takozvanom MOZZART arene. Napomenimo da su igrališta u novom ruhu posvećena srpskim košarkašicama koje su, predvođene Marinom Maljković, ostvarile najveći uspeh u istoriji srpske ženske košarke. Očekujte nas i vi, predlažite terene u svojim sredinama, jer MOZZART je svuda gde sport i zdrav način života i razmišljanja zalaze.
Mozzart Sport, Miloš Milić/Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here