Tela supružnika Miljka Miletića (71) i Slavice Gitarić (71) pronađena su u ponedeljak ujutru oko 9.00 u njihovoj porodičnoj kući u Rajićevoj ulici broj 10 u centru Čačka. Pokojnike je pronašao Slavičin brat Radosav Gitarić, iz Smedereva, koji je došao da obiđe bolesnu sestru, ali je naišao na stravičan prizor – muž i žena ležali su mrtvi jedno pored drugog.

Posle uviđaja forenzičara i čačanskog tužioca, utvrđeno je da su oboje umrli prirodnom smrću, odnosno na njihovim telima nisu pronađeni tragovi nasilja, a pretpostavlja se da su oboje izdahnuli u kratkom vremenskom razdoblju.

Prema našim saznanjima, Miljko i Slavica živeli su u braku od 1975. godine, lepo su se slagali i voleli, ali nisu imali dece. Oboje su bili duže vreme bolesni, a Miljko je poslednjih dvadesetak dana pao u postelju. Slavica je sve vreme bila uz njega, negovala ga i brinula o njemu. Pretpostavka je da je Miljko prvi izdahnuo, a da je Slavica, već narušenog zdravlja, od tuge ubrzo umrla za svojim suprugom.

– Čuo sam se sa sestrom svakog dana. Poslednji put smo pričali telefonom u nedelju pre podne. Posle toga sam ih zvao, ali mi se niko nije javio. Odmah sam posumnjao da se nešto strašno dogodilo, pošto mi je pričala da je Miljko lošeg zdravlja. Ipak, nisam mogao ni da sanjam da ću ih oboje zateći mrtve – kazao nam je Slavičin brat Radosav. – U ponedeljak rano ujutru krenuo sam iz Smedereva i došao u njihovu kuću. Tamo sam naišao na njihova beživotna tela. Još sam u šoku. Sudbina je htela da zajedno odu i u večni život.

Radosav je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. O svemu je obaveštena i čačanska policija, a u kuću u Rajićevu ulicu ubrzo su došli forenzičari i javni tužilac. Posle detaljne analize i uviđaja, utvrđeno je da su supružnici umrli prirodnom smrću. To je u ponedeljak potvrdila i Policijska uprava u Čačku, koja nije izdala nikakvo zvanično saopštenje o tom događaju, upravo zbog toga što je reč o prirodnoj smrti.

– Miljka nismo videli duže od mesec dana. Nije mogao da hoda, bio je prikovan za krevet. I Slavica je retko u poslednjih desetak dana izlazila napolje. Ništa nismo znali dok nismo videli Hitnu pomoć i policiju. Svi smo bili uplašeni jer smo mislili da ih je neko ubio. Kasnije su nam rekli da su oboje preminuli i da nije bilo tragova nasilja. Žao nam ih je, neka im je laka zemlja – rekle su nam komšije.

PRIJATELJI I RODBINA U KUĆI

Miljko i Slavica su bili penzioneri, a u ponedeljak su se u njihovom domu okupili rodbina i prijatelji. Oni su se dogovarali o tome kada će supružnici biti ispraćeni na večni počinak, ali tačno vreme i dan sahrane još nisu poznati.
Novosti, V. Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here